14 februari 2011
Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf in Nederland gearriveerd

Autozine
14 februari 2011 | De eerste serie Nissans Leaf voor Nederland is in de Amsterdamse haven aangekomen. Het allereerste exemplaar dat wiel aan wal zette, krijgt een bijzondere bestemming: hij vormt het middelpunt van een nieuwe expositie over elektrisch vervoer in science centre NEMO in Amsterdam.

De carrier bracht zo'n dertig Nissans Leaf naar Nederland. De auto's worden vanaf de tweede helft van maart ingezet in Amsterdam, als onderdeel van een grootschalig pilotproject met in totaal honderd Nissans Leaf. De gemeente Amsterdam, Nissan en bedrijven werken daarin samen aan de uitrol van elektrisch rijden in de hoofdstad. Vanaf juni is de auto verkrijgbaar in Nederland bij geselecteerde Nissan-dealers.

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Het lithium-ion-accupakket in de bodem bezorgt de Nissan Leaf een bereik van 175 km (gemeten volgens NEDC-testcyclus). Sinds de Nissan de titel "Auto van het Jaar 2011" behaalde, vormt hij het boegbeeld van de opmars van de elektrische auto. Nissan is de eerste fabrikant die wereldwijd een allround gezinsauto bouwt die volledig elektrisch is aangedreven.

Eind vorig jaar startte Nissan in Japan de productie van de elektrische vijfpersoonsauto. Vanaf april draait de productie op volle toeren en maakt de fabriek er enkele duizenden per maand. Komende jaren zal de auto ook in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten worden geproduceerd.

De expositie 'Iedereen Elektrisch' in het science center NEMO (Amsterdam) wordt op vrijdag 18 februari officieel geopend. Een jaar lang staat de eerste Nederlandse Nissan Leaf op deze tentoonstelling over elektrisch rijden. De expositie toont onder meer innovaties op het gebied van elektrisch vervoer, laat toekomstige auto's zien en biedt informatie over slimme oplaadnetwerken en de productie van groene stroom.

Op zoek naar een Nissan Leaf?
bynco heeft er 5 vanaf € 9.880,-

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan LEAF in Mongol RallyNissan LEAF in Mongol Rally
26 april 2017
Nissan test autonome Leaf in EuropaNissan test autonome Leaf in Europa
27 februari 2017
Nissan introduceert LEAF Business EditieNissan introduceert LEAF Business Editie
8 december 2016
Nissan-fabriek draait op zonne-energieNissan-fabriek draait op zonne-energie
1 juni 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum