25 mei 2011
Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf krijgt 5 sterren voor veiligheid

Autozine
25 mei 2011 | De volledig elektrisch aangedreven Nissan Leaf heeft tijdens de Euro NCAP-crashtests de maximale score van vijf sterren gekregen voor botsveiligheid. Het is voor het eerst dat een elektrische auto de maximale score haalt tijdens de stringente botsproeven van de onderzoeksorganisatie.

Op zoek naar een Nissan Leaf?
bynco heeft er 4 vanaf € 9.880,-

Nissan Leaf (2011 - 2017)

De Nissan Leaf kreeg een waardering van 89 procent voor de veiligheid van volwassenen en 83 procent voor de veiligheid van kinderen in de auto. Verder kende de organisatie de Nissan Leaf een score toe van 84 procent voor alle veiligheidssystemen aan boord, zoals Electronic Stability Control (ESC) en de snelheidsbegrenzer. De vijfdeurs gezinsauto scoorde met een resultaat van 65 procent ook op het gebied van voetgangersveiligheid hoger dan gemiddeld. Dat komt onder meer doordat vlak onder de motorkap relatief weinig harde componenten zitten. Daardoor kan de motorkap makkelijker vervormen om de klap op te vangen.

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Bij de crashtests van de Nissan Leaf volgden de onderzoekers de vaste procedure. De auto werd getest in een frontale botsing, een aanrijding in de flank, een botsing met de zijkant tegen een paal en een aanrijding van achteren voor het beoordelen van het gevaar van whiplash. De 48 lithium-ion-accumodules, geplaatst in een verstevigd compartiment in de vloer, doorstonden alle botsproeven.

Tijdens alle tests was het elektrische systeem van de aandrijving ingeschakeld om de ingebouwde veiligheidsvoorzieningen van de accu te testen, zoals het afsluiten van de stroom bij een aanrijding. De veiligheidstechniek werkte feilloos tijdens alle proeven.

In februari werd de Nissan Leaf al aangewezen als 'Top Safety Pick' (Veiligste keuze) van het Amerikaanse Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). De Nissan Leaf is de tweede Nissan met de maximale veiligheidsscore: de Juke kreeg in februari ook vijf sterren.

Nissan LEAF in Mongol RallyNissan LEAF in Mongol Rally
26 april 2017
Nissan test autonome Leaf in EuropaNissan test autonome Leaf in Europa
27 februari 2017
Nissan introduceert LEAF Business EditieNissan introduceert LEAF Business Editie
8 december 2016
Nissan-fabriek draait op zonne-energieNissan-fabriek draait op zonne-energie
1 juni 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum