10 september 2015
Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan breidt actieradius Leaf uit

Autozine
10 september 2015 | Nissan vergroot de actieradius van de Leaf. Het Japanse merk voert een belangrijke verbetering door aan de batterij, die nu een capaciteit heeft van 30 kWh waardoor de actieradius stijgt tot 250 kilometer.

Op zoek naar een Nissan Leaf?
bynco heeft er 4 vanaf € 9.880,-

Nissan Leaf (2011 - 2017)

De toename in reikwijdte, en daarmee de verruiming van de inzetbaarheid, is bereikt door de toepassing van een nieuwe batterij met een capaciteit van 30 kWh. Dit is zonder meer de opmerkelijkste modificatie van de Nissan Leaf 30 kWh van modeljaar 2016. De grotere actieradius betekent immers een sterkere positie in de markt van elektrische auto's. Voor nog meer mensen wordt de Leaf hiermee een alternatief voor een auto met verbrandingsmotor. Verder omvat de update wijzigingen op het vlak van design, techniek en engineering.

Nissan Leaf (2011 - 2017)

De nieuwe 30 kWh-batterij van de Leaf heeft dezelfde afmetingen als het huidige 24 kWh-exemplaar. Het gewicht van deze krachtigere batterij, die leverbaar is in de uitvoeringen Acenta en Tekna, is een bescheiden 21 kg meer. Conclusie? De actieradius stijgt terwijl de Leaf een even praktisch en bruikbaar interieur biedt als de voorgaande versies.

De vermogenswinst van de 30 kWh-batterij is te danken aan een andere lay-out van de cellen en het gebruik van koolstof, stikstof en magnesium voor de elektroden. Bovendien is de nieuwe batterij zeer duurzaam. Nissan geeft een garantie van acht jaar of 160.000 kilometer. Opladen is even gemakkelijk en eenvoudig als bij de huidige Leaf met 24 kWh-batterij. Dat kan via het elektriciteitsnet thuis, bij openbare laadstations en bij het in Europa stijgende aantal snelladers (drie fasen, 400 volt).

Nissan Leaf (2011 - 2017)

De Nissan Leaf 30 kWh is voorzien van de nieuwste versie van NissanConnect EV, waarin de set-up van Carwings is geïntegreerd. Alle functies en mogelijkheden zijn nu gebundeld in een systeem. Een van de nieuwe functies van het NissanConnect EV-systeem is de mogelijkheid informatie te tonen van laadstations in de omgeving en welke vrij en bezet zijn (afhankelijk van de beschikbare techniek ter plaatse). De nieuwe generatie van NissanConnect EV biedt ook een compleet herzien navigatiesysteem, een functie om de auto te traceren en automatische onderhoudsmeldingen.

De uitvoeringen Acenta en Tekna van de Nissan Leaf modeljaar 2016 zijn standaard voorzien van de nieuwste versie van NissanConnect EV, met onder meer een nieuwe interface, DAB+-radio en een 7-inch touchscreen waarmee in- en uitzoomen op de kaart en switchen tussen menu's mogelijk is door de vingers over het scherm te bewegen.

Nissan Leaf (2011 - 2017)
AutoCoach

Het uiterlijk van de Leaf 30 kWh is subtiel gewijzigd. Zo is een nieuwe dakantenne gemonteerd en introduceert Nissan ook een nieuwe kleur: Ultimate Bronze. De productie van de Leaf 30 kWh vindt plaats in de Nissan-fabriek in Sunderland. De levering in Europa start in januari 2016. Prijzen en uitrustingsspecificaties maakt Nissan binnenkort bekend.

Dutchlease
Nissan LEAF in Mongol RallyNissan LEAF in Mongol Rally
26 april 2017
Nissan test autonome Leaf in EuropaNissan test autonome Leaf in Europa
27 februari 2017
Nissan introduceert LEAF Business EditieNissan introduceert LEAF Business Editie
8 december 2016
Nissan-fabriek draait op zonne-energieNissan-fabriek draait op zonne-energie
1 juni 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum