4 december 2012
Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Leaf the Earth succesvol verlopen

Autozine
4 december 2012 | Met 82 deelnemende auto's is de eerste officiƫle rijdersdag voor eigenaren van de Nissan Leaf een succes. De auto's en bestuurders kwamen naar de Space Expo voor onder meer een presentatie door Wubbo Ockels. Vervolgens vertrokken ze naar de landingsbaan op voormalig vliegveld Valkenburg en de Leaf-rijders eindigden de dag bij de eerste elektrische drive-in quiz in een vliegtuighangar. De deelnemers kregen niet alleen een bijzonder programma aangeboden, Nissan kondigde ook aan de komende maanden 38 extra snelladers te plaatsen, waar de Leaf-pioniers tot en met eind mei gratis gebruik van kunnen maken.
AutoCoach

Op zaterdagmiddag 1 december verzamelden de 82 Leafs en hun bestuurders zich bij de Space Expo in Noordwijk voor de meeting getiteld 'Leaf the Earth'. Voormalig astronaut en hoogleraar Wubbo Ockels blikte met de Leaf-rijders vooruit op een toekomst waarin zonne-energie centraal staat. Hij stelde: "Zonne-energie is er in overvloed – je mag er daarom mee doen wat je zelf wilt, ook allerlei leuke dingen. Duurzaam en leuk horen bij elkaar". Ockels noemt dit 'Happy Energy'.

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Ook de tweede spreker, trendwatcher Adjiedj Bakas, vindt dat leuk en duurzaam bij elkaar horen. "Duurzaam betekent niet dat er dingen afgepakt moeten worden. We moeten gewoon creatiever zijn, nieuwe oplossingen bedenken". Bakas constateert dat innovatie altijd wint en voor verandering zorgt. "Het olietijdperk houdt niet op omdat de olie op is, maar omdat er alternatieven zijn". Innoveren is niet makkelijk, weet ook Bakas. Er zijn pioniers nodig die als eerste de stap zetten en hindernissen overwinnen. Bakas daarover: "Als je aarzelt, groeit je angst. Als je waagt, groeit je moed".

Na de presentaties vertrok de complete karavaan Leaf-pioniers naar voormalig vliegveld Valkenburg. Alle auto's hadden groene LED-lampen op het dak. Terwijl het langzaam donker werd, vormden de Nissans op de landingsbaan een honderd meter grote ster, die vanaf grote hoogte zichtbaar was, onder het mom 'Leaf a Message'.

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Daarna reden de auto's een hangar binnen voor de eerste elektrische drive-in quiz, geleid door Bavo Galama, presentator van het tv-programma Gek op Wielen. De Leaf-rijders gaven antwoord op de quizvragen door de koplampen van hun auto aan of uit te zetten.

Bart van Thienen, Communications Director van Nissan Nederland blikt terug op een geslaagd evenement: "Met deze dag wilden we de pioniers bedanken, de eersten die kozen voor elektrisch aangedreven rijden. Gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers is dat prima gelukt. Daarbij is het mooi dat we 38 extra snelladers mochten aankondigen. We laten daarmee zien dat we een nieuwe, grote stap zetten in de uitrol van elektrisch rijden. Wat Nissan betreft zijn we nog maar net begonnen".

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Leaf-rijders met een laadpas van The New Motion kunnen tot en met eind mei gratis van de Nissan-snelladers gebruikmaken.

Op zoek naar een Nissan Leaf?
bynco heeft er 4 vanaf € 9.880,-

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan LEAF in Mongol RallyNissan LEAF in Mongol Rally
26 april 2017
Nissan test autonome Leaf in EuropaNissan test autonome Leaf in Europa
27 februari 2017
Nissan introduceert LEAF Business EditieNissan introduceert LEAF Business Editie
8 december 2016
Nissan-fabriek draait op zonne-energieNissan-fabriek draait op zonne-energie
1 juni 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum