5 oktober 2012
Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Leaf nu bij alle Nissan-dealers verkrijgbaar

Autozine
5 oktober 2012 | Alle Nederlandse Nissan-dealerbedrijven worden LEAF-dealer. Vanaf oktober staat de Nissan LEAF in elke Nederlandse Nissan-showroom. Ook is het dan bij elke Nissan-dealer mogelijk een proefrit te reserveren in de Nissan LEAF. Tot voor kort was de elektrisch aangedreven Nissan LEAF verkrijgbaar bij 47 geselecteerde Nederlandse Nissan-dealers.

Op zoek naar een Nissan Leaf?
bynco heeft er 4 vanaf € 9.880,-

Nissan Leaf (2011 - 2017)

In aanvulling op het vergroten van het Nissan LEAF-dealernetwerk werkt Nissan in samenwerking met "The New Motion" ook aan de realisatie van een netwerk van snellaadstations in Nederland. In totaal gaat het om 40 additionele stations.

Nissan Leaf (2011 - 2017)

De installatie van deze snelladers is belangrijke stap om de acceptatie van elektrisch rijden in Nederland te versnellen. De snellaadtechniek maakt het namelijk mogelijk om een nagenoeg lege Nissan LEAF-accu in ongeveer dertig minuten voor 80 procent van zijn totale opslagcapaciteit op te laden.

Met de Nissan LEAF bracht de Japanse fabrikant in 2011 de eerste volledig elektrisch aangedreven gezinsauto op de markt. Op het eerste gezicht een normale auto met vijf deuren, vijf zitplaatsen, 330 liter bagageruimte en zelfs de hoogste score van vijf sterren in de botsproeven van Euro NCAP. De aandrijving van deze revolutionaire auto is echter alles behalve gewoon. De Nissan LEAF rijdt niet op benzine, diesel of aardgas, maar op elektriciteit.

Een aantal lithium-ion-accu's voorziet de elektromotor van stroom en zorgt zo voor een actieradius van 175 kilometer (volgens de NEDC-testcyclus).

AutoCoach
Nissan LEAF in Mongol RallyNissan LEAF in Mongol Rally
26 april 2017
Nissan test autonome Leaf in EuropaNissan test autonome Leaf in Europa
27 februari 2017
Nissan introduceert LEAF Business EditieNissan introduceert LEAF Business Editie
8 december 2016
Nissan-fabriek draait op zonne-energieNissan-fabriek draait op zonne-energie
1 juni 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum