3 juli 2012
Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Leaf bij alle Nederlandse Nissan-dealers

Autozine
3 juli 2012 | Vanaf 1 april 2013 staat de elektrisch aangedreven Leaf in alle Nederlandse Nissan-showrooms. Voor het zover is, gaan alle sales- en aftersalesmedewerkers van de aankomende Nissan Leaf-dealers deze zomer aan de studie om de kennis met betrekking tot de elektrische auto op peil te brengen. In eerste instantie stond de Leaf na zijn Nederlandse introductie bij vier geselecteerde Nissan-dealers.

Op zoek naar een Nissan Leaf?
bynco heeft er 4 vanaf € 9.880,-

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan verwacht een verkoopimpuls zodra de Nissan Leaf bij alle Nederlandse Nissan-dealers in de showroom staat. Bart van Thienen, Communications Director bij Nissan Nederland, benadrukt dat vooral de te verwachten toenemende vraag naar de Nissan Leaf aanleiding is om volgend jaar het complete dealernetwerk in te schakelen voor de verkoop. "Vanwege de toenemende verkoopaantallen én het feit dat er hard wordt gewerkt aan het netwerk van oplaadpalen door heel Nederland, kan de Nissan Leaf nu met een gerust hart overal worden verkocht".

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Omdat de volledig elektrische auto net even iets anders werkt dan een doorsnee personenauto met verbrandingsmotor, stuurt Nissan zijn dealermedewerkers op cursus om ze te laten bijscholen. Vooral het onderhoud aan een Nissan Leaf is totaal anders dan dat van een reguliere Nissan.

Van de Nissan-dealers wordt echter ook een investering verwacht. Elke dealervestiging moet een oplaadpunt installeren en het liefst ook een snellader waarmee de accu's van de Nissan Leaf in circa 20 minuten voor 80 procent zijn op te laden. Nissan investeert ook in de optimalisatie van het Nederlandse oplaadnetwerk en stelt dit jaar nog veertig snelladers beschikbaar voor installatie op strategische locaties. De snellaadstations zijn afkomstig uit een levering van vierhonderd snelladers voor de Europese markt.

Nissan LEAF in Mongol RallyNissan LEAF in Mongol Rally
26 april 2017
Nissan test autonome Leaf in EuropaNissan test autonome Leaf in Europa
27 februari 2017
Nissan introduceert LEAF Business EditieNissan introduceert LEAF Business Editie
8 december 2016
Nissan-fabriek draait op zonne-energieNissan-fabriek draait op zonne-energie
1 juni 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum