25 mei 2011
Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Extra verkooppunten voor Nissan Leaf

Autozine
25 mei 2011 | Nissan heeft in Nederland drie extra dealers aangesteld voor verkoop en onderhoud van de volledig elektrisch aangedreven Leaf. Het gaat om Autobedrijf van Leijden in Alphen aan den Rijn, Auto Herwers in Doetinchem en Auto Sturm in Goes. Daarmee komt het aantal Nissan Leaf-dealers op vier, want ook Visscher Amsterdam levert dit model. De verkoop van de Leaf start officieel op 1 juni aanstaande.

Op zoek naar een Nissan Leaf?
bynco heeft er 4 vanaf € 9.880,-

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Van de Nissan Leaf rijden in en om Amsterdam inmiddels zo'n honderd exemplaren. Deze auto's zijn geleverd in het kader van een pilotproject. De aanstelling van de drie extra dealers luidt de volgende fase in, stelt Aad van Dijk, managing director van Nissan Nederland: "We starten de verkoop aan zowel particulieren als bedrijven en overheden. Als eerste merk hebben we een volwaardige, gebruiksvriendelijke gezinsauto die volledig elektrisch is aangedreven. De interesse die we voor de elektrische Nissan ervaren, is dan ook enorm".

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Hij vervolgt: "Wie voor de Nissan Leaf kiest, maakt een statement. Niet eerder presenteerde de auto-industrie zo'n radicale vernieuwing. Het gebruik vraagt ook een bestuurder die daar slim mee omgaat, die anders durft te denken over autorijden. Een deel van de vernieuwing zit dan ook in de berijder zelf. Ons denken en doen rond mobiliteit en werken verandert, duurzaamheid wordt steeds belangrijker – de Nissan Leaf past in die ontwikkelingen. Mensen die regelmatig grote stukken moeten rijden, hebben meer aan een efficiënte diesel. Daar kunnen we helder over zijn. Maar we weten ook dat de gemiddelde autorit ver onder de twintig kilometer lang is. Die ritten kunnen gemakkelijk elektrisch worden gereden".

De drie nieuw aangestelde Nissan Leaf-dealers zijn voorbereid op de nieuwe activiteiten. Het personeel heeft een opleiding gevolgd om te kunnen werken aan de nieuwe autotechniek. En voor de deur van de dealerbedrijven staat een snellader. Die laadt de accu van de auto in een halfuur voor tachtig procent op. Nederland krijgt een netwerk van zeker dertig snellaadstations.

De orderboeken voor de Nissan Leaf zijn geopend en de dealers hebben demonstratiemodellen voor proefritten klaarstaan. De Nissan Leaf kost 34.990 euro.

AutoCoach
Nissan LEAF in Mongol RallyNissan LEAF in Mongol Rally
26 april 2017
Nissan test autonome Leaf in EuropaNissan test autonome Leaf in Europa
27 februari 2017
Nissan introduceert LEAF Business EditieNissan introduceert LEAF Business Editie
8 december 2016
Nissan-fabriek draait op zonne-energieNissan-fabriek draait op zonne-energie
1 juni 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum