13 juni 2012
Nissan Juke (2010 - 2019)

Nissan Juke (2010 - 2019)

Nissan neemt Juke Nismo in productie

Autozine
13 juni 2012 | Nissan introduceert tijdens 's werelds beroemdste autorace, de 24 Uur van Le Mans, de productieversie van de Juke Nismo. Deze nieuwkomer maakt zijn opwachting naast de Nissan DeltaWing en de Juke-R. De Juke Nismo was als studiemodel te zien tijdens de autoshows van Tokyo en Genève. Met de Juke Nismo brengt Nissan in januari 2013 voor het eerst het mythische prestatie-DNA van Nissans raceafdeling Nismo van het circuit naar de openbare weg.

Op zoek naar een Nissan Juke?
bynco heeft er 29 vanaf € 10.539,-

Nissan Juke (2010 - 2019)

Het verhaal van de sportieve Juke begon vorig jaar met de creatie van de Juke-R, die oorspronkelijk was bedoeld als uniek exemplaar en nu toch in een beperkte oplage in productie wordt genomen. Tijdens het Le Mans-weekend staat de productieversie van de Juke Nismo naast deze Juke-R.

Nissan Juke (2010 - 2019)

De Nissan Juke Nismo combineert het radicale ontwerp van de Juke met een unieke mix van het uiterlijk van een sportieve coupé, geïnspireerd op de autosportervaring van Nismo en het ontwerp van een SUV. De specialisten van Nismo hebben een bodykit ontwikkeld die de Juke een dynamischer en krachtiger voorkomen geven.

Hij heeft zowel voor als achter lagere bumpers, bredere wielkasten, sideskirts, een gemodificeerde grille en een achterspoiler. Deze aerodynamische verfijningen verminderen de opwaartse druk voor en achter zonder de luchtweerstand te vergroten en verbeteren zo het rijgedrag. Aluminium 18-inch wielen met brede banden zorgen voor extra grip en voegen eveneens een sportieve noot aan het exterieur toe.

Nissan Juke (2010 - 2019)

De Juke Nismo is voorzien van een getunede versie van de direct ingespoten 1,6-liter benzinemotor met injectie en turbo. Deze is afgeleid van de motor in Nissans Le Mans-raceauto; de DeltaWing. Een stugger afgestemd onderstel en modificaties aan de besturing zorgen voor een sportiever weggedrag en meer grip. Daarnaast is de Juke Nismo voorzien van torque vectoring; een systeem dat de trekkracht voortdurend in de gaten houdt om de grip in bochten te verbeteren.

Binnenin zet de Nismo-behandeling zich voort. Het stuur, de pedalen, de meters, de pookknop en de deurbekleding zijn opnieuw ontworpen om het sportieve gevoel te versterken. Daarbij is de Juke Nismo voorzien van Nismo-sportstoelen met suède bekleding en rode stiknaden.

Nissan Juke (2010 - 2019)

Nissan bouwt de Juke Nismo in de fabriek in Sunderland, Engeland, naast de andere Juke-modellen. De verkoop in Europa start in januari 2013. Verdere details en specificaties maakt Nissan in de loop van dit jaar bekend.

Nissan bouwt miljoenste JUKENissan bouwt miljoenste JUKE
17 juli 2018
Nissan presenteert Juke Premium EditionNissan presenteert Juke Premium Edition
15 maart 2017
Nissan JUKE nagemaakt in origamiNissan JUKE nagemaakt in origami
4 november 2015
Nissan introduceert JUKE-R 2.0Nissan introduceert JUKE-R 2.0
25 juni 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum