24 februari 2011
Nissan Juke Nismo
Nieuws

Nissan Juke (2010 - 2019)

Nissan Juke scoort 5 Euro NCAP-sterren

24 februari 2011 - De Nissan Juke heeft in de veiligheidstests van EuroNCAP de maximale score van vijf sterren behaald. De crossover scoort 87 procent voor de veiligheid voor volwassenen en 81 procent voor die van kinderen. Voor de veiligheid van een driejarig kind behaalt de Juke zelfs de maximale score.

De constructie van de veiligheidskooi levert een grote bijdrage aan de botsveiligheid van de voorzijde en de bescherming van kinderen. Tot de veiligheidsuitrusting van elke Juke behoren standaard onder meer ESP en zes airbags.

Nissan Juke (2010 - 2019)

Nissan levert de Juke in vijf versies: vier benzineversies en één dieselversie. Alle vijf hebben ze dezelfde karakteristieke vijfdeurs carrosserie, die nog het best te omschrijven is als een mix tussen een SUV en een coupé. Het vermogen van de motoren varieert van 81 kW tot en met 140 kW. Kopers kunnen kiezen voor een handgeschakelde versnellingsbak of een automatische Xtronix CVT en voor twee- of vierwielaandrijving.

Nissan levert de Juke in drie inmiddels bekende uitrustingsniveaus, te beginnen met de Visia, dan de Acenta en ten slotte de Tekna. Behalve met ESP en zes airbags is elke Juke standaard uitgerust met airconditioning en een radio-/cd-speler met AUX-aansluiting. Al naar gelang het gekozen uitrustingsniveau komen daar nog bij: volautomatische klimaatcontrole, een achteruitrijcamera, het Nissan Connect-satellietnavigatiesysteem en het nieuw ontwikkelde Nissan Dynamic Control System. Hiermee kan de bestuurder, via een Sport- en een Eco-stand, de dynamische rijeigenschappen van de Juke naar keuze aanpassen.