31 januari 2013
Nissan Juke (2010 - 2019)

Nissan Juke (2010 - 2019)

Nissan Juke nu ook als Nismo

Autozine
31 januari 2013 | Nismo maakt de overstap naar Europa en introduceert de Nissan Juke Nismo, de eerste in een nieuwe reeks Nismo-modellen. Met een op de autosport geïnspireerd ontwerp, verbeterde rijeigenschappen en dynamische prestaties voegt het autosport-DNA van Nismo een nieuwe dimensie toe aan Nissans compacte Crossover.

Op zoek naar een Nissan Juke?
bynco heeft er 29 vanaf € 10.539,-

Nissan Juke (2010 - 2019)

Alle modificaties zijn geïnspireerd op Nismo's expertise uit de autosport en dienen om de aerodynamica te optimaliseren. In vergelijking met de standaarduitvoering van de Nissan Juke is vooral de voorzijde opvallend anders. Die van de Nismo-versie is lager en toont krachtiger, waarbij de bekende grille met vijf cirkelvormen is vervangen door een honingraatgrille. Tevens hebben de geïntegreerde mistlampen plaatsgemaakt voor led-dagrijverlichting. De prominente bovenrand van de grille is voorzien van een rode bies die naar beneden afbuigt en doorloopt langs de onderrand van de portieren.

Nissan Juke (2010 - 2019)

Aan de achterzijde springen de dakspoiler en de diepere bumper met rode striping in het oog. Ook de wielkastverbreders, de rode buitenspiegelkappen en de exclusieve, in antraciet uitgevoerde 18-inchwielen maken in één oogopslag duidelijk dat het geen reguliere Juke betreft. Als finishing touch prijkt het Nismo-logo op de grille. Door de aerodynamische aanpassingen is de Nismo-versie 30 mm langer (4.165 mm) en 5 mm breder (1.770 mm) dan de reguliere Juke.

In het interieur draait alles om het vergroten van het rijplezier van de bestuurder. De stoelen, het instrumentarium, het stuurwiel, de pookknop en de pedalen zijn door Nismo aangepast voor een sportievere ambiance. In het overwegend zwarte interieur zijn de met suède beklede sportstoelen voorzien van contrasterende rode stiksels. De rode kleur, die overeenkomt met de bies over de flanken van de auto, komt ook terug in de wijzerplaten van het dashboard en het stikwerk van het met alcantara-leder beklede stuurwiel.

Nissan levert de Juke Nismo in twee uitvoeringen. De voorwielaangedreven versie met een handgeschakelde zesversnellingsbak is leverbaar voor prijzen vanaf 34.160 euro. De vierwielaangedreven versie met een automatische continu variabele transmissie (CVT) met een handmatige zeventrapsmodus is er voor prijzen vanaf 38.730 euro.

Nissan Juke (2010 - 2019)

Onder de motorkap ligt een aangepaste versie van Nissans direct ingespoten viercilinder 1,6-liter turbobenzinemotor (DIG-T). Het motorvermogen is opgevoerd van 140 kW (190 pk) naar 147 kW (200 pk) en het maximumkoppel bedraagt 250 Nm in plaats van 240 Nm. De 2WD-versie sprint in 7,8 seconden van 0 naar 100 km/uur en bereikt een topsnelheid van 215 km/uur. Het brandstofverbruik is vastgesteld op 6,9 l/100 km. De CO2-uitstoot van 159 g/km is identiek aan die van de minder krachtige Nissan Juke DIG-T. De 4WD-versie sprint in 8,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/uur en haalt een topsnelheid van 200 km/uur. Het brandstofverbruik bedraagt 7,4 l/100 km met een CO2-uitstoot van 169g/km.

De verbeterde motorprestaties zijn slechts een deel van de aantrekkingskracht van de Nissan Juke Nismo. De wielophanging is volledig herzien voor meer grip en een stabieler rijgedrag in bochten. Ook de stuurinrichting is vernieuwd. Die biedt meer feedback en een directere respons dan die van de reguliere DIG-T-versie.

Net als de standaardversies van de vierwielaangedreven Nissan Juke is de 4WD-versie van de Juke Nismo uitgerust met het Torque Vectoring System (TVS). Dit systeem houdt voortdurend de trekkracht in de gaten om de grip in bochten te verbeteren. TVS is ontworpen om onderstuur te voorkomen en de ingezette koers te volgen. Bovendien verdeelt het systeem het vermogen niet alleen over de voor- en achteras maar ook over het linker- en rechterachterwiel.

Nissan Juke (2010 - 2019)

Met het Nissan Dynamic Control System (NDCS) kan de bestuurder de dynamische instellingen van de vierwielaangedreven Juke Nismo aanpassen. Met de D-Mode Sport-, Eco- en M-CVT-modus kan de reactie van het gaspedaal, de stuurweerstand en het schakelgedrag van de CVT-automaat naar wens worden aangepast. Tevens zijn het gepresenteerde beeld, de kleur en de functionaliteiten van het centraal geplaatste beeldscherm aan te passen. Net als bij de Nissan GT-R kunnen zaken als de gemiddelde snelheid, het brandstofverbruik, de hoeveelheid trekkracht en turboboost en de G-krachten worden afgebeeld.

Nissan bouwt miljoenste JUKENissan bouwt miljoenste JUKE
17 juli 2018
Nissan presenteert Juke Premium EditionNissan presenteert Juke Premium Edition
15 maart 2017
Nissan JUKE nagemaakt in origamiNissan JUKE nagemaakt in origami
4 november 2015
Nissan introduceert JUKE-R 2.0Nissan introduceert JUKE-R 2.0
25 juni 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum