16 oktober 2012
Nissan Juke (2010 - 2019)

Nissan Juke (2010 - 2019)

Nissan Juke-R betreedt openbare en digitale snelweg

Autozine
16 oktober 2012 | De Juke-R is een compacte crossover met de aandrijflijn van een supersportauto. Afhankelijk was de Juke-R alleen bedoeld als showauto. Dankzij de grote vraag is het eerste productiemodel van de JUKE-R nu een feit. Bovendien is de Juke-R ook tot de virtuele wereld toegetreden.

Op zoek naar een Nissan Juke?
bynco heeft er 29 vanaf € 10.539,-

Nissan Juke (2010 - 2019)

Het verhaal van de JUKE-R begon met de presentatie van een uniek conceptmodel aan het begin van dit jaar in Dubai. Het studiemodel trok enorm veel aandacht en werd razend populair, zonder dat het ooit de bedoeling van Nissan was om de JUKE-R in productie te nemen.

Nissan Juke (2010 - 2019)

Met een aangepaste aandrijflijn van Nissans supersportauto GT-R en een gespierd uiterlijk is de JUKE-R met geen enkele andere auto te vergelijken. De JUKE-R groeide uit tot een icoon op YouTube en video's van de JUKE-R trokken meer dan vijf miljoen kijkers. De productie van een beperkt aantal exemplaren was dan ook een logische volgende stap.

Darren Cox, Brand Director Nissan in Europa: "In Dubai werd zelfs geboden op de JUKE-R! We wilden geïnteresseerden niet teleurstellen en met drie bestellingen op zak hebben we besloten om de JUKE-R in beperkte oplage in productie te nemen".

Het verhaal van de JUKE-R begon met de presentatie van een uniek conceptmodel aan het begin van dit jaar in Dubai. Het studiemodel trok enorm veel aandacht en werd razend populair, zonder dat het ooit de bedoeling van Nissan was om de JUKE-R in productie te nemen.

Nissan Juke (2010 - 2019)

Dankzij de expertise van NTC-E is de productieversie nog krachtiger dan het studiemodel. De 3,8-liter V6 twinturbomotor levert een vermogen van 401 kW, waarmee de compacte crossover een topsnelheid van 275 km/uur bereikt en in circa 3,0 seconden van 0 naar 100 km/uur accelereert.

Nissan Design Europe (NDE) ontwikkelde voor het productiemodel van de JUKE-R een nieuw design. Darryl Scriven, Digital Team Manager van NDE: "De bumpers en dorpels zijn nieuw ontworpen. Normaliter neemt dit zeer veel tijd in beslag. Wij zijn er echter in geslaagd om het ontwikkelingsproces te bekorten door gebruik te maken van 3D-technologie waarmee we het resultaat in een vroeg stadium goed konden beoordelen".

De optische verfijningen ten opzichte van de andere versies betreffen verder de vormgeving van de voorbumper, de carbon-look afwerking van de ventilatieopeningen voor en achter en de diffuser aan de achterzijde, die een bewijs zijn van Nissans sportieve DNA.

Nissan Juke (2010 - 2019)

Het eerste productiemodel van de Nissan JUKE-R is inmiddels onderweg naar zijn koper. De productie van nummer twee is in volle gang. De precieze verkoopprijs hangt af van de wensen van de klant en begint bij 500.000 euro. Slechts een handvol bestuurders kunnen de JUKE-R zélf ervaren. De JUKE NISMO is daarentegen voor een veel bredere groep consumenten bereikbaar; die is vanaf begin 2013 te koop in Nederland.

De Nissan JUKE-R maakt behalve in de echte wereld ook indruk in de virtuele wereld. De crossover speelt een hoofdrol in het nieuwste racespel van Gameloft, Ashphalt 7: Heat. Gameloft, een uitgever van (mobiele) digitale games, is met Nissan een samenwerking aangegaan om miljoenen consumenten de gelegenheid te bieden om de spannendste JUKE van dit moment op hun smartphone of tablet (iOS en Android) te ervaren.

Behalve de JUKE-R is in het racespel ook een rol weggelegd voor de JUKE NISMO. Deze eveneens extra sportieve uitvoering komt begin 2013 op de Nederlandse markt en is het eerste NISMO-model dat Nissan in Europa levert. De JUKE NISMO is door Nissan Motorsport (NISMO) ontworpen en ontwikkeld en wordt aangedreven door een DIG-T benzinemotor met een vermogen van 147 kW. Deze geavanceerde turbomotor presteert sensationeel, zonder afbreuk te doen aan efficiency. De Nissan JUKE NISMO onderscheidt zich van de overige versies door een extra sportief NISMO-interieur en bijzonder dynamische rijeigenschappen.

AutoCoach
Nissan bouwt miljoenste JUKENissan bouwt miljoenste JUKE
17 juli 2018
Nissan presenteert Juke Premium EditionNissan presenteert Juke Premium Edition
15 maart 2017
Nissan JUKE nagemaakt in origamiNissan JUKE nagemaakt in origami
4 november 2015
Nissan introduceert JUKE-R 2.0Nissan introduceert JUKE-R 2.0
25 juni 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum