7 januari 2010
Nissan Cube

Nissan Cube

Nissan Cube vanaf februari bij de dealer

Autozine
7 januari 2010 | Nissan introduceert de Cube. Deze markante auto wordt voor het eerst ook buiten Japan verkocht. Op de thuismarkt is de tweede generatie Cube uitgegroeid tot een culthit. Niet alleen vanwege de opvallende, asymmetrische buitenzijde maar ook dankzij het lounge-interieur met veel ruimte. In de loop van februari is de Nissan Cube in Nederland verkrijgbaar.

In 2002 lanceerde Nissan de tweede generatie Cube met een opvallend vierkant design. De eigenwijze, hoekige stijl viel in de smaak. In de trendy wijken van Tokyo is de onorthodoxe Cube op bijna elke hoek van de straat te vinden.

Nissan Cube

Het lounge-interieur is door zijn kleur, ruimte en vorm bijzonder. De subtiel geribbelde oppervlakken zijn gebaseerd op de rimpelingen van water nadat er een steen in is gegooid. Het glazen dak (standaard) zorgt voor een natuurlijke lichtval. Het typisch Japanse zonnescherm Shoji Shade filtert het daglicht.

De Cube staat op het onderstel van de Note: kenmerkend zijn onder meer een lange wielbasis, een moderne wielophanging en natuurlijk voorwielaandrijving. De 1,6-liter benzinemotor levert 81 kW en is verbonden aan een handgeschakelde vijfbak. Nissans X-Tronic CVT-techniek is optioneel.

Nissan Cube

Bij de ontwikkeling van de auto zijn meer dan vijftig ingenieurs van het Nissan Technical Centre Europe betrokken. Zij zorgden voor Europese specificaties van het onderstel, het rijgedrag en het comfort, met name de geluiddemping.

In Nederland wordt de Cube leverbaar in twee uitvoeringen: Pure en Zen. Standaard zijn onder meer ESP, cruisecontrol, airconditioning, zes airbags, elektrische stuurbekrachtiging, een glazen dak en een CD-speler met aansluiting voor externe audiobronnen en Bluetooth-techniek. De Zen-uitvoering voegt daar 16 inch lichtmetalen velgen, automatische airconditioning, privacy glass, Intelligent Key, een start/-stopknop en automatisch in- en uitschakelende verlichting en ruitenwissers aan toe. Als optie is op de ZEN-uitvoering het Connect navigatiesysteem leverbaar.

Nissan Cube

De prijzen van de Nissan Cube beginnen bij 19.400 euro incl. BTW/BPM.

Wittebrug
Nissan Cube komt naar EuropaNissan Cube komt naar Europa
21 november 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum