21 november 2008
Nissan Cube

Nissan Cube

Nissan Cube komt naar Europa

Autozine
21 november 2008 | Nissan heeft in zijn eigen Londense designcentrum de volledig nieuwe Cube gepresenteerd. De auto verschijnt eind 2009 in de Nederlandse showrooms. Op de thuismarkt in Japan is de Cube reeds een begrip en ook in de Verenigde Staten, waar de verkoop komend voorjaar start, is de Nissan Cube positief ontvangen.
AutoCoach

De Nissan Cube heeft zijn naam te danken aan zijn kubusvorm, de stompe neuspartij en de sterk afgeronde raamsponningen. Typerend voor de auto is de asymmetrische achterruit, die aan de rechterkant panoramisch is en aan de linkerkant een brede achterstijl heeft. Daarmee behoudt hij de belangrijkste stijlelementen van de vorige generatie Nissan Cube.

Nissan Cube

Door zijn lange wielbasis (2.530 mm) in verhouding tot zijn totale lengte (3.980 mm) en grote spoorbreedte, steken de wielen enigszins vooruit. Een ander bijzonder aspect van het exterieur van de Nissan Cube zijn de rechtopstaande ramen en A-stijlen, waardoor het zicht naar voren uitstekend is. Opvallend aan de zijruiten is dat ze zijn geïnspireerd op een fotolijstje. De asymmetrische achterruit is aan de rechterkant is panoramisch, wat de bestuurder helpt bij inhaalmanoeuvres en achteruit inparkeren.

De nieuwe Nissan Cube is verkrijgbaar in verscheidene aparte kleuren die bijzondere namen hebben meegekregen als Witty Military, White Pearl, Sea Turquoise en Bitter Chocolate. De consument kan zijn Nissan Cube naar eigen smaak aanpassen, waarbij hij keuze heeft uit meerdere uitvoeringen van het glazen panoramadak en opvallende bestickering.

Het interieur wordt gekenmerkt door veel gebogen elementen. Voorbeelden daarvan zijn de gewelfde vorm van het instrumentenpaneel, de deurpanelen, de stoelen, de druppelvormige bekerhouders en het ronde cluster met daarin de bedieningsknoppen voor de climate control.

Nissan Cube

Het comfortabele meubilair in de Cube voorziet in een aparte bestuurder- en passagierstoel en een verschuifbare achterbank. De verschuifbare achterbank kent drie standen en is, net als in een theater, hoger gepositioneerd dan de voorstoelen. Dat vergroot het comfort en het zicht van de achterpassagiers rondom. Een extreem korte motorkap zorgt ervoor dat de bestuurder zich geen zorgen hoeft te maken dat hij de voorzijde van de auto slecht kan overzien.

In Europa wordt de Cube leverbaar met een 1,5-liter benzinemotor en een 1,6-liter dieselkrachtbron. Meer details over deze motoren volgen nog.

XLLease
Nissan Cube vanaf februari bij de dealerNissan Cube vanaf februari bij de dealer
7 januari 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum