4 oktober 2002
Nissan Almera

Nissan Almera

Nissan presenteert vernieuwde Almera

Autozine
4 oktober 2002 | De Almera sluit zich aan bij de Primera. Het uiterlijk en het interieur van de nieuwe Almera zijn in lijn gebracht met de vormgeving van de Primera. De nieuwe Almera is voortaan leverbaar in de uitvoeringsniveaus Visia, Acenta en Tekna. Nieuwe, krachtigere dieselmotoren maken de vernieuwing compleet.

Aan de voorzijde springen de nieuw gestileerde lampen achter helder glas en de nieuwe bumper meteen in het oog. Iets hoger bevindt zich de aangepaste grille met daarop het vernieuwde Nissan-logo. De ontwerpafdeling van Nissan heeft ook de achterzijde van de Almera onder handen genomen. Deze wordt nu geflankeerd door twee druppelvormige achterlichtunits, bekend van de Primera. In het interieur van de Almera zijn eveneens aspecten van de Primera terug te vinden. Zo is bijvoorbeeld het futuristische N-FORM geintegreerd in het dashboard van de Almera. De bediening van audio, boordcomputer, klimaatcontrole en vanaf begin 2003 ook navigatie zijn hierin gebundeld. De vormgeving van de nieuwe Almera is daarmee in lijn met het Nissan van de toekomst, evenals de Primera en de X-TRAIL.

Nissan Almera

De Nissan Almera is leverbaar in drie verschillende uitrustingsniveaus: Visia, Acenta en Tekna. De Visia vervangt de Comfort-uitvoering, de Acenta vervangt de Luxury-uitvoering en de Tekna is een sportieve uitvoering met onder meer lichtmetalen 16-inch velgen. In carrosseriekleur uitgevoerde bumpers, een chromen grille, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, stuurbekrachtiging, centrale portiervergrendeling, vier of zes speakers, een in hoogte verstelbaar stuur en talloze opbergvoorzieningen zijn standaard aanwezig. Airconditioning is op bijna elke uitvoering standaard. Daarnaast beschikt de Almera over een groot aantal veiligheidsvoorzieningen, zoals ABS met EBD, Nissan Brake Assist, twee airbags voor en twee zij-airbags, actieve hoofdsteunen voor en gordelspanners, stalen balken in de portieren en ISOFIX-voorbereiding voor kinderstoelen. Nieuw is ook de optionele ESP welke vanaf begin 2003 beschikbaar is.

De nieuwe Almera kan worden uitgerust met vier verschillende motoren. Het motorenpalet begint met de 1.5-litermotor (72 kW/98 pk). Deze is er vanaf 15.295 euro. De krachtigste benzinemotor heeft een inhoud van 1.8 liter en beschikt over variabele kleptiming (85 kW/116 pk). De prijs van de Almera 1.8 begint bij 17.290 euro. De prijs van de Almera met 2.2-liter turbodieselmotor met directe injectie (81 kW/110 pk) begint bij 20.065 euro. Nieuw is de hagelnieuwe common-rail turbodieselmotor met intercooler. Deze 1.5 dCi-motor heeft een maximumvermogen van 60 kW/82 pk bij 4000 toeren per minuut. Om 100 kilometer af te leggen heeft de motor voldoende aan 4,9 liter brandstof. Begin 2003 voegt Nissan de 2.2 DCT common-rail turbodiesel (100 kW/136 pk) en de nieuwe 2.2 DCT common-rail turbodiesel (82 kW/112 pk) toe aan het motorenpalet. Deze laatste zal de huidige 2.2 DT-motor vervangen.

Speciale uitvoering van Nissan AlmeraSpeciale uitvoering van Nissan Almera
28 september 2003
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum