8 september 2006

Mitsubishi Pajero

Mitsubishi Motors onthult de volgende evolutie van de Pajero

8 september 2006 - Vijfentwintig jaar na de eerste productie-Pajero presenteert Mitsubishi tijdens de Autosalon van Parijs een belangrijke nieuwe stap in de vernieuwing van haar 4x4-programma. De Franse hoofdstad vormt het podium voor de wereldpremiere van de volgende evolutie van de Pajero.

De van meet af aan als pure off-roader ontworpen Pajero blijft trouw aan zijn oorspronkelijke concept. De engineers van Mitsubishi hebben zich niet laten verleiden een andere weg in te slaan, bijvoorbeeld in de richting van het momenteel zeer modieuze soft-road concept.

Mitsubishi Pajero

Belangrijke kenmerken van de Europese uitvoering behelzen o.a.:

  • Modern interieur en eigentijds dashboard
  • Complete uitrusting (navigatiesysteem met 30 GB harde schijf en muziekbibliotheek,achteruitrijcamera, Rockford Acoustic Design-audiosysteem van 860 watt en met twaalf luidsprekers, entertainmentsysteem voor achterpassagiers etc.)
  • Nieuwe viercilinder 3.2 Di-D common-rail dieselmotor met 170 pk en van de Eclipse afgeleide 3.8 MIVEC V6 benzinemotor met 250 pk*
  • All-Wheel-Control-techniek (standaard tractie- en stabiliteitscontrole gecombineerd met Super Select 4-II 4WD-tussenbak en optioneel sperdifferentieel achter)
  • Keuze uit 3- en 5-deursversies

Deze Pajero vormt ook de basis voor een gloednieuwe cross-country racer die meedoet aan de Rally Dakar 2007. Deze wedstrijdauto, MPR13 of Pajero Evolution, wordt gelijktijdig met de productieauto onthuld op de Autosalon. De Europese introductie van de Pajero zal, afhankelijk van land tot land, plaats vinden tussen de herfst van 2006 en de lente van 2007.

XLLease