24 juli 2018
 

Mitsubishi Pajero

Mitsubishi stopt met Pajero

Autozine
24 juli 2018 | Mitsubishi Motors stopt met de productie van de Pajero voor de Nederlandse markt. De Mitsubishi Pajero is van grote betekenis voor het merk en verantwoordelijk voor tal van mijlpalen, waaronder twaalf Dakar-overwinningen. De Mitsubishi Pajero is sinds de lancering van de eerste generatie in 1982 uitgegroeid tot een icoon in het SUV-segment. Het is een wereldwijd succesnummer met ruim drie miljoen verkochte exemplaren over alle continenten.
Nieuwe vloermatten voor de Pajero?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

De Pajero staat bekend om zijn combinatie van terreinvaardigheid, praktische bruikbaarheid, comfort en betrouwbaarheid. Het succes in de Dakar Rally heeft daar in grote mate aan bijgedragen. Tussen 1985 en 2007 schreef de Pajero twaalf overwinningen op zijn naam.

Mitsubishi Pajero

In delen van de wereld waar terreinvaardigheid en betrouwbaarheid van essentieel belang zijn, is de Mitsubishi Pajero van grote waarde. Daar blijft de SUV onveranderd leverbaar. In Nederland, waar het wegennet van hoge kwaliteit is en rigoureuze (belasting)maatregelen getroffen worden ten aanzien van CO2-reductie, zijn voertuigtypen zoals de Pajero steeds minder van belang.

Alle kennis en ervaring uit de rallysport is benut om de 4WD-modellen van Mitsubishi Motors te verbeteren. De techniek van de Mitsubishi Pajero leeft voort in het huidige modellengamma. Bij de Mitsubishi Outlander PHEV komt dat onder meer tot uiting in het Super-All Wheel Control (S-AWC) 4WD-systeem. Zo is de plug-in hybride SUV, die het stokje overneemt als vlaggenschip van Mitsubishi Motors in Nederland, de eerste die zowel de voor- als de achterwielen volledig elektrisch kan aandrijven.

UnitedConsumers
Mitsubishi Pajero ook op grijs kentekenMitsubishi Pajero ook op grijs kenteken
20 juli 2017
Mitsubishi Pajero Evolution van zandMitsubishi Pajero Evolution van zand
3 juli 2007
Nieuwe Mitsubishi Pajero nu in showroomNieuwe Mitsubishi Pajero nu in showroom
29 januari 2007
Prijzen nieuwe Mitsubishi Pajero bekendPrijzen nieuwe Mitsubishi Pajero bekend
16 november 2006
 

Info

Techniek

Prijs

Forum