13 september 2001
 

Mitsubishi Pajero Pinin

Mitsubishi Pajero Pinin nu ook leverbaar met fulltime 4WD

Autozine
13 september 2001 | Mitsubishi heeft haar 4WD Class uitgebreid met de Pajero Pinin 1.8 MPI met fulltime vierwielaandrijving. Deze vriendelijk geprijsde 4x4 moet de kwaliteiten van een echte terreinauto voor een groter publiek bereikbaar maken.

De nieuwe 1.8 ECI-MULTI krachtbron levert 114 pk en een koppel van 160 Nm. Met deze nieuwe krachtbron komt de Pajero Pinin in 12,6 seconden vanuit de stilstand de snelheid van 100 km/uur. De topsnelheid bedraagt 155 km/uur. Ondanks de hoge carrosserie en het fulltime 4WD-systeem legt de Pajero Pinin 1.8 MPI een brandstofverbruik van 9,5 liter Euroloodvrij per 100 km aan de dag. De 1.8 MPI is gekoppeld aan fulltime 4WD met een elektronische viscokoppeling. Deze vierwielaandrijving biedt onder alle rijomstandigheden maximale grip.

Mitsubishi Pajero Pinin

Exclusief voor de Pajero Pinin 1.8 MPI heeft Mitsubishi de grille een ander voorkomen gegeven. De bumpers zijn uitgevoerd in de kleur van de carrosserie. Deze zaken geven de Pajero Pinin 1.8 een verfijnder aanzien. De Pajero Pinin kent een keur aan uitvoeringen en uitrustingsniveaus. Begin dit jaar bracht Mitsubishi de Long Body. Deze 5-deurs heeft een lengte van 4,035 m. en is daarmee dertig centimeter langer dan zijn 3-deurs broer. De 3-deurs beschikt over ideale maten voor grote wendbaarheid. Tegelijkertijd met de Long Body lanceerde Mitsubishi de 2.0 GDI-motor voor de Pinin-reeks.

De 1.8 MPI is alleen leverbaar als 5-deurs Long Body en biedt keuze uit twee verschillende uitrustingsniveaus: GL en GLX. De GL omvat onder meer twee airbags, airco, boordcomputer (met onder andere gegevens over het brandstofverbruik en de buitentemperatuur) en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening. De GLX voegt daar nog aan toe: elektrisch bedienbare ramen voor, en elektrisch verstelbare en verwarmde zijspiegels en lichtmetalen velgen. Als optie zijn roofrails ABS en two tone lak leverbaar. Ten opzichte van de Pajero Pinin 2.0 GDI onderscheidt de versie met 1,8 litermotor zich door nieuw vormgegeven stoelen en grijsblauwe bekleding.

De prijzen van de Pajero Pinin 1.8 MPI beginnen bij 51.495 gulden.

Winnares krijgt Pajero PininWinnares krijgt Pajero Pinin
3 november 2001
 

Info

Techniek

Prijs

Forum