11 april 2006
 

Mitsubishi Colt CZC

Mitsubishi maakt prijzen Colt CZC bekend

Autozine
11 april 2006 | Medio juni arriveert de Mitsubishi Colt CZC in Nederland. De auto zal leverbaar worden vanaf 21.999 euro Door zijn ontwerp is de Colt CZC meer dan alleen een Colt met een wegklapbaar stalen dak. Het speciale interieur en de Pininfarina-styling zorgen voor een gracieuze lijn met diverse glossy accenten. Mitsubishi en Pininfarina hebben de CZC gezamenlijk ontwikkeld, waarbij de Italiaanse partner de productie voor zijn rekening neemt.
KwikFit

Voor de ontwikkeling van het dak (van staal en aluminium; elektrohydraulisch bediend) werkte Pininfarina samen met Webasto. Doel was een daksysteem te maken dat naadloos aansluit bij het oorspronkelijke One-Motion-design dat de Colt typeert. Centraal staan daarin de vloeiende lijnen waardoor het design van voor tot achter optisch een geheel vormt. De windtunnel van Pininfarina werd benut om de stroomlijn te verbeteren en te zorgen voor een goed comfort voor de inzittenden bij geopend dak. Zo'n 35 procent van de componenten is speciaal voor de CZC opnieuw ontworpen.

Mitsubishi Colt CZC

Het stalen dak wordt weggevouwen achter de passagiersruimte. In de meeste coupe-cabrio's is daarom een compromis gesloten tussen de bergruimte voor het dak en de interieurruimte. Mitsubishi selecteerde echter de Colt 5-deurs als basis voor de nieuwe Colt CZC. Die is langer dan de 3-deurs CZ3. Het resultaat is een 2+2 met zowel voldoende interieurruimte als voldoende kofferruimte.

De technische uitdaging, naast de dakconstructie, betrof de stijfheid van de auto, mede met het oog op de sportieve turbovariant. De Colt 1.5 CZC met 109 pk-motor heeft verstevigingen aan de A-stijlen, dorpels, portieren en het achterste schutbord. Een veerpootbrug, versterkte hoeken tussen de A-stijlen en de portierframes en extra beplating rond het midden van de bodem geven de turboversie extra stijfheid. Beide versies hebben met elkaar de lange wielbasis (2,50 meter) en de royale spoorbreedte gemeen waaraan de Colt zijn sublieme wegligging dankt.

De Colt CZC heeft standaard onder meer airbags, zij-airbags, ABS, stuurbekrachtiging, in hoogte verstelbare voorstoelen, zilverkleurige portiergrepen (interieur) en elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels. De CZC 1.5 met 109 pk-motor staat voor € 21.999,- in de prijslijst. De luxere Invite heeft als extra's onder meer airconditioning, lichtmetalen 16-inchvelgen, een audiosysteem met MP3-functionaliteit en stuurwielbediening, mistlampen voor en een lederen afwerking van stuurwiel en pookknop. Deze versie kost € 22.999,-. De Instyle met lederen interieur en het actieve veiligheidssysteem MASC komt op € 24.999,-.

Het topmodel in de CZC-lijn is de Turbo met veel sportieve extra's zoals een sport-onderstel, grotere remschijven, een voorbumper met speciale stroomlijn, sportpedalen, speciale dorpelafwerking en een apart instrumentenpaneel. Deze Colt CZC Turbo kost € 27.999,-.

Mitsubishi Colt cabrio tijdelijk E19.999Mitsubishi Colt cabrio tijdelijk E19.999
17 september 2007
Mitsubishi Colt CZC nu met Fashion PackMitsubishi Colt CZC nu met Fashion Pack
5 april 2007
 

Info

Techniek

Prijs

Forum