7 juni 2004
Mitsubishi Colt (2004 - 2014)

Mitsubishi Colt (2004 - 2014)

Startschot voor Mitsubishi Colt

Autozine
7 juni 2004 | De compleet nieuwe Mitsubishi Colt staat vanaf donderdag 10 juni bij de dealer. De Colt is een hatchback met zuivere clean cut lijnen die zich qua interieurruimte en veelzijdigheid wil meten met de top van het B-segment. De kleine smaakmaker, verkrijgbaar vanaf € 13.495,- vertegenwoordigt trots het nieuwe elan van Mitsubishi: speels, slim en gedurfd.
Nieuwe vloermatten voor de Colt ?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

De Colt maakt in Europa al sinds 1974 deel uit van het Mitsubishi-gamma. De jongste uitgave valt op door het eigenzinnige design, dat ook de Outlander en Grandis kenmerkt. De vormgeving is van de hand van hoofddesigner Olivier Boulay, die in Mitsubishis Europese designcenter de basis legde voor de Colt. Puntig gevormde koplampen, een opvallende grille met Mitsubishi-logo, een ongewoon hoge daklijn en een royale achterzijde zetten de toon bij deze vijfdeurs Colt.

Mitsubishi Colt (2004 - 2014)

De stijl is ook doorgetrokken in het interieur. Zo is de Colt afgewerkt met prettig aanvoelende materialen en is het dashboard voorzien van vrolijke accenten die oplichten in het donker. In combinatie met semi automatische klimaatregeling wordt een gekoeld dashboardkastje geleverd. Met voor- en achter beenruimte van 1705 mm is de Colt ruim binnen het B-segment. Dankzij een in twee ongelijke delen neerklapbare achterbank is de ruimte achterin veelzijdig te gebruiken. Desgewenst zijn beide delen in een simpele handbeweging ook helemaal te verwijderen.

Bij de ontwikkeling van de Colt is veel aandacht besteed aan veiligheid. Dit heeft er onder meer toe geleid dat de auto standaard is uitgerust met 6 airbags (voor-, zij- en gordijnairbags), ABS, elektrische remkracht verdeling (EBD)en ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes. Bovendien wordt de Colt leverbaar met het elektronische stabiliteitsysteem MASC (Mitsubishi Active Stability Control).

Kopers kunnen kiezen uit drie benzinemotoren van 1,1-, 1,3- of 1,5-liter inhoud. Ze presteren met vermogens van respectievelijk 55 kW/75 pk, 70 kW/95 pk en 80 kW/109 pk. De 1,5-litermotor is voorzien van Mitsubishi's variabele kleptiming MIVEC. Verder komen er twee dieselversies met common-rail inspuiting. Beide dieselmotoren hebben een inhoud van 1,5 liter en leveren vermogens van 50 kW/68 pk en 70 kW/95 pk. Een handgeschakelde vijfversnellingsbak is standaard, de 1.3 en 1.5 benzine en de 1.5 diesel (70 kW) zijn ook verkrijgbaar in combinatie met Allshift automatische zesversnellingsbak, die zowel handmatig als automatisch te bedienen is.

De Colt is leverbaar in drie uitrustingsniveaus: Inform, Invite en Instyle. Daarnaast brengt Mitsubishi speciaal voor de Nederlandse markt een introductiemodel; de Colt 1.3 Inform Intro Pack. Deze auto is o.a. voorzien van centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, getinte ruiten, lichtmetalen 15-inchvelgen, elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels, mistlampen voor en bergvakken aan en onder de voorstoelen. De Colt Inform Intro Pack is er voor € 15.495,-.

Mitsubishi trekt alle registers open voor een wervelende introductiecampagne. Een tv-commercial zal op verschillende zenders te zien zijn en tegelijkertijd verschijnen er posters op billboards en advertenties in dagbladen en magazines. De campagnebeelden laten de Colt zien in opvallende azuurblauw oceaanwater. Het water staat symbool voor frisheid, eerlijkheid en vrolijkheid en leent zich bovendien uitstekend voor bijzondere communicatie-uitingen. De campagne slogan "Where will Colt take you?" nodigt de potentiele Colt-rijder uit om zijn/haar fantasie de vrije loop te laten.

Profile
Mitsubishi Colt 5-deur voor prijs 3-deurMitsubishi Colt 5-deur voor prijs 3-deur
8 februari 2011
Mitsubishi Colt in twee special editionsMitsubishi Colt in twee special editions
9 oktober 2009
1.000.000ste Mitsubishi bij NedCar1.000.000ste Mitsubishi bij NedCar
6 juli 2009
Mitsubishi Colt ClearTec nu bij dealerMitsubishi Colt ClearTec nu bij dealer
19 februari 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum