9 oktober 2009
Mitsubishi Colt (2004 - 2014)

Mitsubishi Colt (2004 - 2014)

Mitsubishi Colt in twee special editions

Autozine
9 oktober 2009 | De Mitsubishi Colt is nu verkrijgbaar in twee speciale uitvoeringen: de Edition One en Edition Two. De Edition One is bedoeld om tegen lage kosten te rijden. Voor wie meer comfort wil, is de Edition Two een mogelijke keuze.
 

Basis voor de Mitsubishi Colt Edition One vormt de Colt 1.1 ClearTec. De benzinemotor levert 75 pk en 100 Nm aan koppel en combineert dit met een gemiddeld verbruik van 1 op 20,4. Nadruk ligt op zijn dynamische en eigentijdse vormgeving. Hiervoor zorgen de prominente Jet-Fighter grille, sportieve details en het style pack. Bumpers en handgrepen zijn in carrosseriekleur meegespoten. Elektrisch bedienbare ruiten vóór, airco en centrale portiervergrendeling met afstandsbediening zijn eveneens standaard.

Mitsubishi Colt (2004 - 2014)

Voor de passieve en actieve veiligheid zorgen ABS met elektronische remkrachtverdeling, een airbag voor bestuurder en bijrijder en het noodstopwaarschuwingssysteem. De in delen (60/40) neerklapbare achterbank is een uitkomst. Neergeklapt ontstaat een vlakke laadvloer en een laadvolume van maximaal 1.032 liter. Ook ontbreekt een radio met CD/MP3-speler niet.

De Mitsubishi Colt Edition Two concentreert zich nadrukkelijker op comfort dan de Edition. Airconditioning, cruise control en vier airbags zijn aan boord. Verder zijn een in hoogte verstelbare bijrijdersstoel, elektrisch bedienbare ruiten achter, licht- en regensensor, mistlampen voor en lichtmetalen wielen standaard. Als finishing touch geldt de radio met CD/MP3-speler en 6 speakers en audiobediening op het met leder beklede stuurwiel. Voor de vijfdeurs versie geldt bovendien dat deze is voorzien van privacy glass achterramen.

Voor beide uitvoeringen geldt dat de handgeschakelde 1.1- en 1.3-motoren in zowel de 3- als 5-deursuitvoering standaard zijn voorzien van Mitsubishi's ClearTec-techniek. Beide Colts profiteren van bijzondere aanpassingen om het milieu minder te belasten. Van het 'Auto Stop & Go'-systeem en banden met lage rolweerstand tot een hoog efficiënte dynamo, olie met lage viscositeit en aangepaste overbrengingsverhoudingen in de versnellingsbak.

Mitsubishi Colt (2004 - 2014)

De 1.1 verbruikt gemiddeld 4,9 liter benzine op 100 kilometer, de 1.3 noteert 5,0 l/100 km. De CO2-emissie van de 1.1-motor bedraagt 115 g/km en die van de 1.3 119 g/km. Beide modellen profiteren dan ook van een A-label waardoor de zakelijke rijder profiteert van 20% bijtelling.

De Mitsubishi Colt is te rijden vanaf € 10.899,-. De Colt Edition One staat in de prijslijsten vanaf € 11.599,-. De Colt Edition Two is verkrijgbaar vanaf € 13.499,-. De Edition Two is, weliswaar zonder ClearTec-technologie, tegen bijbetaling van € 800,- ook verkrijgbaar met automatische transmissie. De Edition One en Two staan vanaf nu bij de dealer.