22 december 2004
Mitsubishi Colt (2004 - 2014)

Mitsubishi Colt (2004 - 2014)

OpMaat Award 2004/2005 voor Mitsubishi Colt

Autozine
22 december 2004 | De Mitsubishi Colt is bekroond met een belangrijke onderscheiding; de OpMaat Award 2004-2005. Deze award wordt toegekend aan auto's die ruimte bieden aan mensen van bovengemiddeld formaat. De prijs met bijbehorende oorkonde werd onlangs door Hoofdredacteur Rob Bruintjes en redacteur Dr. Albert C.M. Weijman van het magazine OpMaat uitgereikt aan Algemeen Directeur Martin van Vugt van Mitsubishi Motor Sales Nederland.
Nieuwe vloermatten voor de Colt ?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

Eerder is de Colt al door de redactie van het tijdschrift ANWB Kampioen betiteld als "Compacte Auto van het Jaar 2004". Deense autojournalisten hebben de Colt uitgeroepen tot "Auto van het Jaar" in Denemarken en recentelijk is in Duitsland het "Goldenes Lenkrad" aan de auto toegekend. Nu kan aan deze zegereeks dus tevens de "OpMaat Award" worden toegevoegd. OpMaat is een magazine voor niet-gemiddelde mensen. Kortom, mensen die niet goed passen binnen de standaardmaatvoering die wordt gehanteerd op de gebieden van huisvesting, kleding, werk, recreatie en automobiliteit.

Mitsubishi Colt (2004 - 2014)

Bij de verkiezing heeft de compacte Colt opmerkelijk genoeg grotere modellen achter zich gelaten. Dat bewijst haarscherp hoe slim het interieur van de Colt in elkaar steekt en ook hoe goed hij rijdt. De autoredactie van OpMaat waardeert de bovengemiddelde maatvoering, de rijeigenschappen en de combinatie van ergonomie en design.

In het juryrapport komen alle sterke punten naar voren: "De auto blinkt uit door de been- en hoofdruimte voorin en veel variabele beenruimte achterin. Die extra ruimte werd mogelijk dankzij de hoge opbouw en de slimme achterbank die in ongelijke delen verschuifbaar en zelfs uitneembaar is. De rijeigenschappen zijn uitstekend, mede dankzij de relatief lange wielbasis en de comfortabele vering. Alles overziende is de Colt in zijn klasse een ruime topper".

"Mitsubishi heeft bij de ontwikkeling de mens centraal gezet. Er is bijvoorbeeld rekening mee gehouden dat we gemiddeld steeds groter worden. Bij de ontwikkeling is de Europese markt als uitgangspunt genomen, omdat hier de grootste mensen voorkomen", legt Van Vugt uit. "Het is ook belangrijk dat fabrikanten zich dat realiseren. Het is o zo essentieel om naar klanten te luisteren en te kijken. Wie dat niet doet, wordt genadeloos afgestraft. We zijn dan ook bijzonder blij met deze OpMaat Award, die aantoont dat we voor een grote groep mensen echt een auto op maat leveren".

De Mitsubishi Colt is verkrijgbaar vanaf € 13.495,- (1.1 Inform). Hij is standaard voorzien van: ABS met EBD, SRS-airbag voor bestuurder en passagier voor in combinatie met zij- en gordijnairbags, elektronische stuurbekrachtiging, elektrisch bedienbare ramen voor met antiklembeveiliging, boordcomputer, buitentemperatuurmeter, antipollenfilter en de in delen verschuifbare, kantelbare en uitneembare achterbank.

UnitedConsumers
Mitsubishi Colt 5-deur voor prijs 3-deurMitsubishi Colt 5-deur voor prijs 3-deur
8 februari 2011
Mitsubishi Colt in twee special editionsMitsubishi Colt in twee special editions
9 oktober 2009
1.000.000ste Mitsubishi bij NedCar1.000.000ste Mitsubishi bij NedCar
6 juli 2009
Mitsubishi Colt ClearTec nu bij dealerMitsubishi Colt ClearTec nu bij dealer
19 februari 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum