27 januari 2004
Mitsubishi Colt (2004 - 2014)

Mitsubishi Colt (2004 - 2014)

Nieuwe Mitsubishi Colt debuteert in Geneve

Autozine
27 januari 2004 | Mitsubishi pakt groots uit op de autoshow in Geneve. Daar beleeft de nieuwe Colt zijn Europese debuut. Als klap op de vuurpijl glijdt tevens het doek van een toekomstige coupevariant; CZ3 concept, een wereldprimeur. Beide auto's maken deel uit van het offensief waarvoor Mitsubishi twee jaar geleden het startschot heeft gegeven in het 'European Turnaround Plan'.
Nieuwe vloermatten voor de Colt ?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

De Colt is de eerste auto die onder de vlag van de alliantie Mitsubishi Motors Corporation/DaimlerChrysler is ontwikkeld. Aan de nieuwkomer kleeft bovendien een nationaal tintje, want de productie vindt plaats in Nederland bij NedCar in Born. In juni start de levering van de Colt, die zich met zijn lengte van 3,87 meter mengt in het segment van de compacte auto's.

Mitsubishi Colt (2004 - 2014)

De CZ3 conceptcar is een zeer sportieve driedeurs coupe. Net als bij de Colt is de vormgeving van de hand van Olivier Boulay, hoofd design bij Mitsubishi Motors. De expressieve kwaliteiten van de nieuwe compacte auto komen ook bij de coupe bijzonder goed uit de verf. Het design van beide modellen geeft duidelijk de richting aan die Mitsubishi als merk voor ogen staat.

Mitsubishi heeft voor de Colt een serie moderne krachtbronnen ontwikkeld. Drie benzinemotoren met een inhoud van 1,1, 1,3 en 1,5 liter, voorzien van variabele kleptiming (MIVEC) en twee 1,5 liter dieselmotoren met een vermogen van respectievelijk 68 en 95 pk, dubbele bovenliggende nokkenassen en directe brandstofinspuiting (common rail). De 1.1 benzinemotor (driecilinder) levert 75 pk. De Colt is er met een handgeschakelde versnellingsbak of een AMT-automaat. Deze Automated Manual Transmission is een 6 traps versnellingsbak die zowel handmatig als automatisch te bedienen is.

Bij de ontwikkeling van de Colt is veel aandacht besteed aan veiligheid. Dit heeft er onder meer toe geleid dat de auto standaard is uitgerust met 6 airbags (voor-, zij- en gordijnairbags), ABS en EBD. Bovendien wordt de Colt leverbaar met het elektronische stabiliteitsysteem MASC (Mitsubishi Active Stability Control). De in verhouding tot zijn lengte, grote wielbasis draagt bij aan de stabiliteit.

Mitsubishi Colt (2004 - 2014)

Het frisse design is ook doorgetrokken in het interieur. In combinatie met airco wordt een gekoeld dashboardkastje geleverd. In de bagageruimte is een 12 Volts stroomvoorziening voorzien. Met voor- en achter beenruimte van 1705 mm is de Colt volgens Mitsubishi zelfs uniek binnen het B-segment. Dankzij een ingenieuze, in twee ongelijke delen neerklapbare achterbank is de ruimte achterin veelzijdig te gebruiken. Desgewenst zijn beide delen in een handbeweging ook geheel verwijderbaar.

Mitsubishi Colt 5-deur voor prijs 3-deurMitsubishi Colt 5-deur voor prijs 3-deur
8 februari 2011
Mitsubishi Colt in twee special editionsMitsubishi Colt in twee special editions
9 oktober 2009
1.000.000ste Mitsubishi bij NedCar1.000.000ste Mitsubishi bij NedCar
6 juli 2009
Mitsubishi Colt ClearTec nu bij dealerMitsubishi Colt ClearTec nu bij dealer
19 februari 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum