15 november 2002
Mitsubishi Colt (2004 - 2014)

Mitsubishi Colt (2004 - 2014)

mitsubishi introduceert nieuwe colt voor japanse markt

Autozine
15 november 2002 | De Mitsubishi Motors Corporation (MMC) onthult de nieuwe Japanse Mitsubishi Colt. Dit is het eerste Mitsubishi model in het in Japan steeds populairder wordende segment van de sub-compacte auto.
Nieuwe vloermatten voor de Colt ?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

Met de design achtergrond van de CZ2-conceptcar, introduceert Mitsubishi de nieuwe Colt. Op 16 november rijdt de nieuwe Mitsubishi de Japanse showrooms binnen. Mitsubishi zal in 2004 een model, met vergelijkbare karaktertrekken, introduceren in Europa. "Dit is het nieuwe gezicht van Mitsubishi. De Colt geeft de richting aan voor het design en de kwaliteit van het nieuwe Mitsubishi Motors", zegt MMC President & CEO Rolf Eckrodt. Het platform van de Colt, ontwikkeld in samenwerking met DaimlerChrysler, voldoet aan de wereldwijd geldende standaard op het gebied van veiligheid en moet uitstekende rijeigenschappen bieden. "Dankzij onze alliantie met DaimlerChrysler hebben we het hoogste niveau bereikt op het gebied van veiligheid en kwaliteit", voegt Eckrodt toe, refererend aan MMC's Quality Gate System waarbij gedurende de ontwikkeling en productie controles worden uitgevoerd.

Mitsubishi Colt (2004 - 2014)

De Colt is een belangrijk product in de drie jaar durende Turnaround van MMC. Het is tevens het eerste model dat in Japan wordt geintroduceerd sinds de aangekondigde reorganisatie van het Japanse dealernetwerk. De Colt geeft MMC's toewijding aan om nieuwe modellen te bouwen: MMC verwacht tot 2007 in Japan 15 nieuwe modellen te introduceren. De keuze voor de naam Colt is een logische. Het was de naam van Mitsubishi's eerste personenauto, de in 1962 geintroduceerde Colt 600. Het is een krachtige naam die sterk is verweven met de historie van Mitsubishi. Met deze naam laat MMC zien dat het merk Mitsubishi vasthoudt aan haar kernwaarden. Voor de toekomst van Mitsubishi zijn de aloude tradities en prestaties een belangrijk ingrediënt. In Europa deed de naam Colt in 1978 haar intrede. In Japan is de naam decennia lang niet gebruikt. De Europese Colt heette in Japan immers Mirage.

MMC en DaimlerChrysler's smart GmbH gaan het Colt-platform gebruiken voor een aantal compacte, Europese modellen met elk een uniek eigen in- en exterieur ontwerp. Beide zullen gebouwd worden bij NedCar in Born, 100% eigendom van MMC. Van het Mitsubishi-model genaamd NCC (New Compact Car) zal NedCar jaarlijks 100.000 stuks produceren.

Mitsubishi Colt 5-deur voor prijs 3-deurMitsubishi Colt 5-deur voor prijs 3-deur
8 februari 2011
Mitsubishi Colt in twee special editionsMitsubishi Colt in twee special editions
9 oktober 2009
1.000.000ste Mitsubishi bij NedCar1.000.000ste Mitsubishi bij NedCar
6 juli 2009
Mitsubishi Colt ClearTec nu bij dealerMitsubishi Colt ClearTec nu bij dealer
19 februari 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum