25 september 2004
Mitsubishi Colt (2004 - 2014)

Mitsubishi Colt (2004 - 2014)

Mitsubishi Colt verkozen tot Compacte auto van het Jaar

Autozine
25 september 2004 | De Kampioen van de ANWB, heeft de Mitsubishi Colt uitgeroepen tot Compacte Auto van het Jaar 2004. De forse binnenruimte en het praktische vernuft van de Colt vormden de basis van zijn uitverkiezing.
Nieuwe vloermatten voor de Colt ?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

De Mitsubishi Colt is een compacte topper als het om binnenruimte gaat. "Achterin zit je voor een auto uit deze klasse haast riant en de kofferbak is de grootste van de vijf testauto's", aldus de Kampioen. "Zelden hebben we in een compacte auto een achterbank gezien die zo makkelijk plat klapt, een perfect vlakke laadvloer oplevert, in delen verschuifbaar is en zelfs in zijn geheel verwijderd kan worden. De algehele beoordeling van de binnenruimte van de Colt wordt becijferd met een 9!" Elk jaar test de Kampioen nieuw verschenen compacte auto's. De winnaar van dat vergelijk mag zich een jaar lang Compacte Auto van het Jaar noemen.

Mitsubishi Colt (2004 - 2014)

De Colt kreeg de titel om verschillende redenen. Mitsubishi heeft zichzelf bij de ontwikkeling als doel gesteld om van de Colt een uitstekend rijdende auto te maken met zowel een sportieve kant als een comfortabele kant. Ook in die opzet is Mitsubishi geslaagd volgens de Kampioen: "Hij heeft een prima weggedrag, een fijne besturing, een pittige 1.3 motor en een keurig verbruik". De rapportcijfers illustreren de positieve boordelingen. De Kampioen geeft voor het weggedrag en het sturen een 8 en de prestaties worden met een 8,5 beoordeeld. Een uitstekend rapport.

De conclusie van de Kampioen luidt: "De Mitsubishi Colt steekt qua ruimte en handigheid met kop en schouders boven de rest uit. Weg met krappe achterbanken, lage daken en minuscule laadruimtes. De Colt wint de titel Compacte Auto van het Jaar 2004".

De Mitsubishi Colt is verkrijgbaar in tal van uitvoeringen met een keus uit drie verschillende benzinemotoren en twee dieselmotoren. Mitsubishi levert de Compacte Auto van het Jaar vanaf € 13.495,-.

Mitsubishi Colt 5-deur voor prijs 3-deurMitsubishi Colt 5-deur voor prijs 3-deur
8 februari 2011
Mitsubishi Colt in twee special editionsMitsubishi Colt in twee special editions
9 oktober 2009
1.000.000ste Mitsubishi bij NedCar1.000.000ste Mitsubishi bij NedCar
6 juli 2009
Mitsubishi Colt ClearTec nu bij dealerMitsubishi Colt ClearTec nu bij dealer
19 februari 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum