13 december 2012
Mini Paceman

Mini Paceman

MINI presenteert John Cooper Works Paceman

Autozine
13 december 2012 | MINI presenteert de John Cooper Works Paceman. Dit topmodel van MINI heeft standaard vierwielaandrijving en een krachtige viercilinder turbomotor met 160 kW (218 pk) vermogen. De Paceman oogt krachtig en sportief dankzij zijn coupé-vormgeving. Het verlaagde sportonderstel belooft opnieuw kart-achtige rijeigenschappen.
AutoCoach

De John Cooper Works Paceman is voorzien van een motor met Twin Scroll-turbotechnologie, Valvetronic-klepbediening en een handgeschakelde zesversnellingsbak. Optioneel is een steptronic zestrapsautomaat leverbaar.

Mini Paceman

De door John Cooper Works aangepaste motor levert nu 160 kW (218 pk) en heeft een koppel van 280 Nm, dat kortstondig met een overboost-functie stijgt naar 300 Nm. In beide gevallen accelereert de MINI John Cooper Works Paceman binnen 7 seconden naar de 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 226 km/u voor de handgeschakelde versie en 224 km/u voor de automaat.

Door toepassing van "MINIMALISM"-technologie bedraagt het gemiddelde verbruik 7,4 l/100 km, met een CO2-uitstoot van 172 g/km (7,9 l/100 km en 184 g/km voor de automaat).

De standaard ALL4-vierwielaandrijving omvat een elektromagnetisch middendifferentieel dat het koppel naadloos over voor- en achterwielen verdeelt. MINI ALL4 zorgt er permanent voor dat de aandrijfkrachten altijd naar de wielen gaan die het meest effectief de auto voortstuwen. De auto is standaard voorzien van MINI John Cooper Works sportonderstel, snelheidsonafhankelijke Servotronic-stuurbekrachtiging, dynamische stabiliteitscontrole (DSC) en dynamische tractiecontrole (DTC) en versterkte stabilisatorstangen voor extra strak bochtenwerk.

De MINI John Cooper Works Paceman wordt gekenmerkt door zijn karakteristieke grille, de coupé-stijl met lange deuren, de dynamisch aflopende daklijn, de brede achterspatborden en de verlaagde rijhoogte. Het design is sportief met lichtmetalen 18-inchwielen en een sportuitlaat met verchroomde eindstukken. De donkere wijzerplaten, de rode stiksels en accenten, de antracietkleurige hemelbekleding, de Piano Black sierlijsten en de John Cooper Works logo's geven de Paceman een unieke John Cooper Works uitstraling.

Mini Paceman

Klanten kunnen hun MINI John Cooper Works Paceman personaliseren met een van de negen lakkleuren, een contrasterende kleur voor het dak en de spiegelkappen, exclusieve lichtmetalen 19-inchwielen en persoonlijke accenten, zoals de exclusieve Chili Red-strips in het interieur.

MINI introduceert de John Cooper Works Paceman op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit in januari 2013. De marktintroductie volgt in april 2013.

Wittebrug
MINI Paceman ondergaat faceliftMINI Paceman ondergaat facelift
20 april 2014
MINI maakt prijzen Paceman bekendMINI maakt prijzen Paceman bekend
21 november 2012
MINI presenteert PacemanMINI presenteert Paceman
14 september 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum