20 april 2014
Mini Paceman

Mini Paceman

MINI Paceman ondergaat facelift

Autozine
20 april 2014 | MINI heeft na de Countryman nu ook zijn dynamische broertje Paceman op een aantal punten gewijzigd. De MINI Paceman Cooper D is de eerste Paceman die dankzij de lage CO2-uitstoot van 111 g/km voldoet aan de eisen voor gereduceerde bijtelling van 20 procent.Het complete gamma van de nieuwe  Paceman is vanaf juli te bewonderen bij de Nederlandse MINI dealers.
AutoCoach

In het interieur is het nu stiller dankzij de verbeterde geluidsisolatie. Het oog wordt getrakteerd op verchroomde details en donkere wijzerplaten in de snelheidsmeter en de toerenteller. Het MINI Center Rail opslagsysteem is standaard, evenals twee individuele, neerklapbare stoelen achterin. De inhoud van de bagageruimte varieert van 330 tot 1.080 liter.

Mini Paceman

De motoren zijn efficiënter dan voorheen. Dankzij MINIMALISM-technologie voldoen ze nu allemaal aan de Euro 6-emissienorm zonder aan kracht en souplesse te hebben ingeboet. Dat geldt ook voor de topversie, de 160 kW (218 pk) sterke MINI John Cooper Works Paceman. De viercilinder turbobenzinemotor in de MINI Cooper S Paceman levert 5 kW meer vermogen dan voorheen: 140 kW (190 pk).

De Cooper D Paceman met 1,6-liter turbodieselmotor verbruikt gemiddeld 4,7 l/100 km. De bijbehorende CO2-emissie voor de handgeschakelde variant is 111 g/km, waardoor zakelijk rijders slechts 20 procent hoeven bij te tellen.

Een bandenspanningscontrolesysteem en verwarmbare buitenspiegels zijn aan de standaarduitrusting toegevoegd. De optielijst is verder uitgebreid met adaptieve bochtverlichting en Xenonverlichting, schakelpeddels voor de automatische transmissie, LED-mistlampen en -dagrijverlichting.

Mini Paceman

Beschikbaar is ook MINI Connected, dat naadloos integreert met iedere smartphone. Behalve door het downloaden van talloze handige apps kan het rijplezier ook worden verhoogd met typische MINI-functies zoals Mission Control, Dynamic Music, de MINIMALISM Analyser of toegang tot Facebook en Twitter.

MINI toont John Cooper Works PacemanMINI toont John Cooper Works Paceman
13 december 2012
MINI maakt prijzen Paceman bekendMINI maakt prijzen Paceman bekend
21 november 2012
MINI presenteert PacemanMINI presenteert Paceman
14 september 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum