31 januari 2024

MINI Aceman

MINI kondigt Aceman aan

31 januari 2024 - Over een paar maanden wordt de MINI Aceman voor het eerst aan het publiek gepresenteerd. Het nieuwe model is exclusief uitgerust met een volledig elektrische aandrijflijn en breidt het MINI-assortiment uit. Op weg naar productie moet het nieuwe model zich momenteel bewijzen onder hoge temperaturen op zandwegen in de woestijn.

Met een lengte van 4.075 mm, een breedte van 1.754 mm en een hoogte van 1.495 mm neemt de MINI Aceman de positie in tussen de MINI Cooper en de MINI Countryman. Het derde model in de nieuwe volledig elektrische MINI-familie is uitgerust met vier deuren en een grote achterklep. Het interieur biedt plaats aan vijf passagiers.

Mini

Nadat de MINI Aceman de tests op de poolcirkel al met succes heeft afgerond, voltooit het model de laatste tests in de woestijn bij fel zonlicht en hitte. Naast klassieke kenmerken zoals het rijcomfort, richt het testteam zich ook op de aspecten van een elektrische auto. Hiervoor worden de airconditioning, het opladen en de koeling van de batterij, aandrijf- en bedieningsapparaten intensief getest bij maximaal 50 graden Celsius in stoffig woestijnzand.

De nieuwe MINI Aceman zal alleen volledig elektrisch verkrijgbaar zijn. De batterij heeft een capaciteit van 54,2 kWh. Het ontwerp van het nieuw ontwikkelde model is in lijn met het basisprincipe van het merk: veel binnenruimte met de kleinst mogelijke buitenafmetingen, het typische MINI gevoel en efficiëntie. Hierachter zit het functionele 'twee dozen' ontwerp en korte overhangen. Dit creëert ruimte voor vijf passagiers en bagage op een minimaal vloeroppervlak.