12 mei 2012
Mini MINI (2006 - 2014)

MINI

MINI presenteert John Cooper Works GP

Autozine
12 mei 2012 | MINI presenteert de John Cooper Works GP: de snelste MINI ooit, ontworpen om hoge prestaties te leveren op zowel het circuit als de openbare weg. Het topmodel wordt in een gelimiteerde oplage van 2.000 stuks geproduceerd en is vanaf medio november 2012 bij de MINI dealer te bestellen. De Nederlandse prijzen zijn nog niet vastgesteld.

Op zoek naar een Mini MINI?
bynco heeft er 1 vanaf € 14.340,-

Mini MINI (2006 - 2014)

De MINI John Cooper Works GP dankt zijn prestatiepotentieel aan de aandrijflijn, het chassis en de aerodynamica. Veel componenten zijn geïnspireerd op de autosport. De twin-scroll turbomotor levert een hoog koppel, is bijzonder soepel en klimt graag naar het rode toerengebied.

Mini MINI (2006 - 2014)

De forse voor- en achterspoiler, de opvallende zijskirts en de op maat gesneden dakspoiler worden aangevuld met een nieuw ontwikkelde diffuser die de luchtstroom langs de onderzijde van de auto optimaliseert. Het interieur van de John Cooper Works GP sluit aan op het sportieve karakter. Ook het ontbreken van een achterbank is een knipoog naar de autosport.

Door de high-performance configuratie, waar het aangepaste GP-chassis, het uit de racerij afkomstige remsysteem, de speciaal ontwikkelde banden en de aerodynamische eigenschappen deel van uitmaken, wisten de technici van John Cooper Works tijdens een intensieve testfase een opmerkelijk snelle rondetijd op de Nürburgring-Nordschleife te noteren: 8 minuut 23 seconden. De MINI John Cooper Works GP is daarmee 19 seconden per ronde sneller dan zijn in 2006 gepresenteerde voorganger.

De nieuwe GP-versie is onveranderd exclusief: er zijn wereldwijd slechts 2.000 exemplaren beschikbaar. De MINI John Cooper Works GP beleeft zijn publieksdebuut tijdens het MINI United Festival, dat van 11-13 mei 2012 plaatsvindt op het circuit Paul Ricard in Le Castellet in Frankrijk.

AutoCoach
MINI nu als Chili Final EditionMINI nu als Chili Final Edition
24 september 2013
Mini introduceert Cooper S Monte CarloMini introduceert Cooper S Monte Carlo
9 juli 2013
MINI nu leverbaar als Holland StreetMINI nu leverbaar als Holland Street
13 februari 2013
MINI John Cooper Works GP in ParijsMINI John Cooper Works GP in Parijs
6 september 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum