14 oktober 2008
Mini MINI (2006 - 2014)
Nieuws

Mini MINI (2006 - 2014)

Jong talent ontwerpt MINI Dutch Design Collectie

14 oktober 2008 - Woensdag 15 oktober opent MINI de jacht op jong Nederlands ontwerptalent. Met de actie "Top of MINI" daagt MINI de aanstormende generatie Nederlandse ontwerpers uit om een kunstzinnig design te maken voor het dak van de MINI. De tien beste ontwerpen worden opgenomen in de eerste MINI Dutch Design Collectie en uiteindelijk als 'one-offs' verkocht.

Op zoek naar een Mini MINI Cooper S?
Nederland Mobiel heeft er 87 vanaf € 2.699,-

Mini MINI (2006 - 2014) Cooper S

Met deze ontwerpactie biedt MINI een platform voor jonge designprofessionals – van grafisch ontwerper tot illustrator, fotograaf, modeontwerper, industrieel vormgever, beeldend kunstenaar of interieurontwerper. De actie richt zich op de nieuwe generatie ontwerpers die een relevante opleiding hebben afgerond en geboren zijn op of na 10 oktober 1978.

Mini MINI (2006 - 2014)

Alle inzendingen worden voorgelegd aan de Top of MINI jury, die een selectie maakt van de tien beste ontwerpen. In de jury zitten vertegenwoordigers van MINI en ontwerpbureau G2K. Richard Hutten, de Nederlandse ontwerper die internationale successen heeft geboekt, is juryvoorzitter. Zijn werk, onder meer voor DROOG Design, wordt in tientallen landen verkocht. Huttens werk is bovendien onderdeel van de vaste collecties in onder meer het Centraal Museum Utrecht, het Stedelijk Museum Amsterdam en het San Francisco Museum of Modern Art.

"De bovenkant van een auto is vaak het minst opvallend, terwijl dat juist vanuit veel kantoren en huizen het straatbeeld bepaalt. MINI is de uitzondering op deze regel, want het merk biedt al jaren de keuze uit originele dakdesigns", aldus Richard Hutten. "Om het MINI dak nog unieker te maken, introduceert MINI de eerste Dutch Design Collectie. Een unieke kans voor de nieuwe generatie jonge, ambitieuze, Nederlandse ontwerpers om zich in de kijker te spelen bij een avant-gardistisch publiek".

De tien geselecteerde dakontwerpen worden door MINI gerealiseerd en vormen de eerste MINI Dutch Design Collectie. Van elk ontwerp wordt één uniek exemplaar verkocht. Daarmee is Nederland tien exclusieve MINI's rijker en zijn de uitverkoren designtalenten een stapje dichter bij nationale en wellicht ook internationale roem.

Mini MINI (2006 - 2014)

Informatie over deelname is te vinden op ProjectTopOfMINI.nl. De sluitingsdatum voor deelname is maandag 3 november 2008. Eind november worden de geselecteerde ontwerpen en de makers ervan bekendgemaakt op de officiële site TopOfMINI.nl. Hier worden ook de prijzen van de unieke

Op zoek naar een Mini MINI Cooper S?
bynco heeft er 2 vanaf € 13.645,-

Mini MINI (2006 - 2014) Cooper S

Dutchlease