30 januari 2006
Mini MINI (2000 - 2006)

Mini MINI (2000 - 2006)

Percy Irausquin ontwerpt dak voor Mini

Autozine
30 januari 2006 | Ter ere van de Amsterdam International Fashion Week is een unieke Mini onthuld met een door Percy Irausquin ontworpen dak. Toneel voor het spektakelstuk was de Zuiveringshal van de Westergasfabriek. De jonge ontwerper treedt met zijn ontwerp in de voetsporen van grote modenamen als Donnatella Versace en Gianfranco Ferre.
AutoCoach

Als sponsor van de Amsterdam International Fashion Week heeft Mini de inspirerende, op Aruba geboren couturier Percy Irausquin benaderd met de vraag voor deze gelegenheid een uniek dak te ontwerpen. "De keuze voor Percy was snel gemaakt: exciting en onderscheidend, premium, eigenwijs en chique. Net als Mini", aldus Diederik Reitsma van BMW Group Nederland. Percy zal de komende tijd op de weg te zien zijn in zijn eigen Mini.

Mini MINI (2000 - 2006)

Percy werd op zijn beurt geïnspireerd door Mini: "Het beeld dat Mini bij mij oproept, bestaat uit sexy mensen met een krachtige persoonlijkheid en een sterke behoefte aan een individuele benadering. Mijn inspiratie heb ik voornamelijk opgedaan uit oude James Bond-films. Voor het ontwerp heb ik gekozen voor een silhouet van een beeldschone, geheimzinnige, avontuurlijke vrouw, gekleed in een zwierige zijden jurk die gekenmerkt wordt door de uitgesproken Percy-strik. Deze vrouw klampt zich als het ware vast aan de Mini", aldus Percy.

Mini en Fashion gaan al jaren hand in hand. Eerder al verbond Mini haar naam aan internationaal bekende modeontwerpers als Donatella Versace, Gianfranco Ferre en Missoni en designhuis Bisazza. David Bowie, Kate Moss en Paul Smith hebben in het verleden een classic Mini onder handen genomen. Maar Mini kan ook gedragen worden. Sinds een aantal jaar voert het trendy automerk een eigen modelijn. Dit jaar sponsort Mini voor de derde achtereenvolgende keer de Amsterdam International Fashion Week.

KwikFit
New Mini bestaat vijf jaarNew Mini bestaat vijf jaar
4 juli 2006
Mini Cooper met John Cooper Works GP KitMini Cooper met John Cooper Works GP Kit
21 juni 2006
Vlagvertoon bij MiniVlagvertoon bij Mini
19 april 2006
Mini maakt prijs Cooper Works GP bekendMini maakt prijs Cooper Works GP bekend
7 maart 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum