31 oktober 2005
Mini MINI (2000 - 2006)

Mini MINI (2000 - 2006)

Speciale editie van Mini Cooper Works GP debuteert in Italie

Autozine
31 oktober 2005 | De John Cooper Works GP kit voor de Mini Cooper is gewijzigd. Het vermogen van deze speciale uitvoering is verhoogd tot zo'n 160 kW/218 pk, terwijl het gewicht opvallend is verlaagd. Deze Mini wordt leverbaar als Limited Edition in een oplage van 2.000 exemplaren.

De Mini Cooper S met John Cooper Works GP Kit beleefde zijn wereldpremiere tijdens Mini United, de officiele jaarlijkse Mini Meeting in Misano, Italie van 28 tot en met 30 oktober. Naar verwachting is de Mini Cooper S met John Cooper Works GP Kit in Europa leverbaar vanaf juli 2006.

Mini MINI (2000 - 2006)

Bij de ontwikkeling van de Mini Cooper S met John Cooper Works GP Kit hebben de designers een betere wendbaarheid en rijstabiliteit voor ogen gehad. Door wijzigingen door te voeren aan de intercooler en de 1,6 liter motor met compressor verder te tunen kon het vermogen worden vergroot tot 160 kW/218 pk. Om zoveel kracht en het hoge maximum koppel van 245 Nm veilig op de weg over te brengen, is deze Limited Edition standaard voorzien van een sperdifferentieel. Dynamic Stability Control DSC is optioneel leverbaar. Het remsysteem van John Cooper Works met rode remklauwen op de voorwielen zorgt voor een zo kort mogelijke remweg. Een sportonderstel van John Cooper Works en een rauwe sound zijn eveneens standaard. Ook nieuw zijn de lichtgewicht 18 inch aluminium velgen die speciaal voor de Mini Cooper S met John Cooper Works GP Kit werden ontworpen.

Om het gewicht verder te reduceren, hebben de ontwerpers de technologie en de carrosserie van deze Mini sterk gemodificeerd. De standaard langsdraagarmen van de achteras zijn nu uitgevoerd in aluminium. Door wijzigingen aan de carrosserie en het weglaten van dempingsmateriaal, de airconditioning (zonder meerprijs optioneel leverbaar) en de achterbank, is het gewicht afgenomen met zo'n 40 kg. Deze reductie komt volledig ten goede aan de motorprestaties en de bochtstabiliteit.

De aerodynamica van de Mini Cooper S met John Cooper Works GP Kit is volledig nieuw ontworpen: de skirts voor en achter, nieuwe vleugelvormige achterspoiler, lagere dorpels en een nieuw vormgegeven bodemplaat. Hierdoor is de luchtweerstandcoefficient aanzienlijk verkleind en is de downforce op de voor- en achteras verbeterd.

Mini MINI (2000 - 2006)

Door zijn exclusieve grijsblauwe metallic lak en zijn dak in Pure Silver valt de Mini Cooper S met John Cooper Works GP Kit direct op. De luchtopeningen in de motorkap en de voorspoiler zijn eveneens in Pure Silver uitgevoerd. De buitenspiegels zijn in de contrasterende kleur Chili Red gespoten. In de sfeer van de racerij is het interieur van de Mini Cooper S met John Cooper Works GP Kit met opzet ingetogen gehouden. Recaro sportstoelen, radio met cd-speler en een multifunctioneel stuurwiel horen desondanks tot de standaarduitrusting.

New Mini bestaat vijf jaarNew Mini bestaat vijf jaar
4 juli 2006
Mini Cooper met John Cooper Works GP KitMini Cooper met John Cooper Works GP Kit
21 juni 2006
Vlagvertoon bij MiniVlagvertoon bij Mini
19 april 2006
Mini maakt prijs Cooper Works GP bekendMini maakt prijs Cooper Works GP bekend
7 maart 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum