12 april 2002
Mini MINI (2000 - 2006)

Mini MINI (2000 - 2006)

de mini cooper s is vanaf deze zomer leverbaar in nederland

Autozine
12 april 2002 | Na diverse presentaties op autoshows is de snelste Mini van dit moment nu in Nederland gearriveerd. De Mini Cooper S levert dankzij de toevoeging van een turbo en intercooler een vermogen van 163 pk en is daarmee de snelste New Mini van dit moment. De auto is deze zomer nu te bewonderen bij de BMW/Mini dealer en kost 27.200 euro.

Alle drie de Mini modellen worden aangedreven door een viercilinder benzinemotor met 16 kleppen en een cilinderinhoud van 1,6 liter. In de Mini One is deze krachtbron afgestemd op een vermogen van 66 kW/90 pk. De Mini Cooper heeft een vermogen van 85 kW/115 pk. Daarmee sprint hij in 9,2 seconden van 0 naar 100 km/h en haalt hij een topsnelheid van 200 km/h. In het topmodel Mini Cooper S met handgeschakelde zesversnellingsbak is dankzij een mechanische compressor en interkoeling een vermogen van 120 kW/163 pk beschikbaar. Daarmee is de Cooper S 218 km/h snel.

Mini MINI (2000 - 2006)

Iedere Mini valt op door zijn karakteristieke ontwerp. De vormgeving van de motorkap, de grille en de grote ronde koplampen geven hem een eigen gezicht. Bij de Mini Cooper en de Mini Cooper S kunnen het dak en de buitenspiegels naar keuze worden uitgevoerd in wit of zwart, ongeacht de carrosseriekleur. Indien voor een dak in carrosseriekleur wordt gekozen zijn de spiegels altijd zwart. De buitenspiegels zijn overigens elektrisch verstelbaar. Het topmodel, de Mini Cooper S, onderscheidt zich duidelijk van de andere modellen: grote luchtinlaat op de motorkap, bumpers/spoilers in carrosseriekleur, subtiele achterspoiler, dubbele en verchroomde uitlaat, zijgrille met geintegreerde 'S', verchroomde tankdop, witte richtingaanwijzers op de flanken en 16-inch lichtmetalen wielen.

In de cockpit verschaffen individueel gestileerde instrumenten informatie over alle primaire functies, zoals motortoerental, snelheid, tankinhoud en koelvloeistoftemperatuur. Bovendien hebben de ingenieurs volgens het motto 'Mini is different', karakteristieke elementen getransformeerd tot typische Mini-details van de 21e eeuw. Voorbeelden zijn de vorm van de middenconsole en het ronde combi-instrument in het midden van het dashboard. Het interieur van de Mini Cooper S onderscheidt zich door hoogwaardige stoffen, oppervlakken en ledersoorten - materialen die zijn voorbehouden aan het topmodel.

Na de succesvolle Europese introductie van de Mini modellen One en Cooper in de zomer van 2001 is het deze zomer de beurt van het topmodel, de Mini Cooper S.

IkWilVanMijnAutoAf
New Mini bestaat vijf jaarNew Mini bestaat vijf jaar
4 juli 2006
Mini Cooper met John Cooper Works GP KitMini Cooper met John Cooper Works GP Kit
21 juni 2006
Vlagvertoon bij MiniVlagvertoon bij Mini
19 april 2006
Mini maakt prijs Cooper Works GP bekendMini maakt prijs Cooper Works GP bekend
7 maart 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum