28 januari 2004
 

MG ZT

MG introduceert nieuwe ZT en ZT-T

Autozine
28 januari 2004 | MG heeft de komst van de nieuwe ZT & ZT-T aangekondigd. De nieuwe modellenreeks bestaat uit een sedan- en Tourer-versie, met keuze uit viercilinder lijnmotoren en V6 en V8 krachtbronnen. Naast een nieuw ontworpen exterieur beschikken de ZT en ZT-T tevens over nieuwe designs voor de wielen en het instrumentarium, en nieuwe interieur-bekledingen en -ontwerpen.

De uiterlijke vernieuwing van de MG's ZT en ZT-T staat in het teken van de modernisering van MG. In het oog springende details zijn vooral de nieuwe, aerodynamisch gevormde voorbumper met de nieuwe, geïntegreerde MG grille, en de nieuwe halogeen projectorkoplampen, die de MG's een geheel eigen, prominentere identiteit bezorgen. Een nieuwe achterbumper en centraal geplaatste badges dragen eveneens bij aan het nieuwe karakter van de MG ZT & MG ZT-T. Het ontwerp van de nieuwe MG ZT is moderner geworden, terwijl tegelijkertijd de lijnen van zowel de legendarische MG's als de nieuwe MG XPower SV coupe in het nieuwe design zijn terug te vinden. De prominentere grille beschikt over het bekende MG DNA en is tussen de nieuwe, standaard halogeen projectorkoplampen geplaatst. Mistlampen en knipperlichten zijn laag in de voorbumper gemonteerd, die aan de onderkant is uitgerust met een aerodynamische spoiler.

MG ZT

De nieuwe MG ZT en ZT-T modellen zijn uitgerust met een sportief getint interieur. Black Oak inzetstukken voor het dashboard en de middenconsole vormen een nieuwe optie, in combinatie met een stuurwiel in dezelfde stijl. Burr Walnut afwerking behoort eveneens tot de mogelijkheden. Het nieuwe instrumentarium wordt nu indirect blauwkleurig verlicht. Voor de diverse uitvoeringen (160, 180 Automaat, 190 en 135 CDTi) zijn de sportstoelen nu voorzien van een nieuwe 'Summit' bekleding. Een interieur met zwartlederen bekleding is naar wens eveneens leverbaar. De beschikbare ruimte voor de inzittenden, met name de achterpassagiers, is toegenomen. Dankzij een nieuw vormgegeven achterbank en de nieuwe rugleuningen van de voorstoelen is er vooral voor de voeten en knieen meer ruimte gecreeerd. Ook is de instap achterin door de ruimtewinst verbeterd. Zaken als een met leer en aluminium beklede versnellingspook, een middenarmsteun met opbergruimte, een pollenfilter en airconditioning behoren tot de standaarduitrusting.

Dit jaar wordt in Nederland tevens de MG ZT 260 V8 uitvoering met achterwielaandrijving leverbaar, in eerste instantie gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. Prijzen en uitrustingsniveaus van de nieuwe MG ZT en MG ZT-T, die in april op de Nederlandse markt zullen komen, worden op korte termijn bekend gemaakt.

MG ZT
Profile
MG maakt prijzen nieuwe ZT bekendMG maakt prijzen nieuwe ZT bekend
19 maart 2004
MG introduceert ZT 260 V8 in EngelandMG introduceert ZT 260 V8 in Engeland
25 september 2003
MG introduceert ZT en ZT-T 180 automaatMG introduceert ZT en ZT-T 180 automaat
15 mei 2002
 

Info

Techniek

Prijs

Forum