3 december 2004
 

MG ZR

MG ZR best verkochte model bij MG/Rover

Autozine
3 december 2004 | De MG ZR "pocket rocket" is binnen het productaanbod van MG Rover de best verkochte auto geworden. 2004 vormt de eerste maal sinds de herintroductie van het merk in 2001 dat een model van MG beter verkoopt dan een Rover. Echter, over de gehele linie noteert Rover nog steeds een groter verkooptotaal. Het merk is verantwoordelijk voor 65% van de verkopen van MG Rover. In het Verenigd Koninkrijk en Italie staat de ZR bovenaan en ook in Spanje, Ierland en Portugal doet de compacte MG het zeer goed. Sinds de introductie van de ZR zijn er meer dan 70.000 exemplaren van verkocht.
Remschijf.nl

"De populariteit van de MG ZR blijft groeien en het model onderstreept het jonge karakter van MG", licht Rod Ramsay, Sales & Marketing Director, de nieuwe nummer 1 positie van de MG ZR toe. "Hoewel de ZR 160 de range qua prestaties aanvoert, met een sprint van 0 naar 100 km/u in 7,5 seconden en een topsnelheid van 210 km/u, blijft de ZR 105 basisuitvoering het meest populair. Zijn aantrekkelijke prijs in relatie tot de prima prestaties en uitgebreide standaarduitrusting blijkt de doorslaggevende factor te zijn".

MG ZR

De 2004 versie van de MG ZR heeft een vernieuwd exterieurdesign gekregen, met nieuw vormgegeven bumpers, heldere koplampunits met halogeenverlichting en een geintegreerde grille. Stijlkenmerken die overeenkomen met die van de MG XPower SV sportwagen. Ook de dynamische eigenschappen van de ZR zijn verbeterd. Bovendien is het interieur van de hot hatch opgewaardeerd en vernieuwd, met een nieuw ontwerp voor het dashboard, dat nu is uitgerust met ronde uitstroom-openingen voor de ventilatie, een nieuwe middenconsole, nieuwe schakelaars en instrumenten en een groter aanbod aan technische features.

Op de Nederlandse markt is de MG TF de best verkopende MG. De MG ZR is op dit moment wel het meest verkochte model binnen de MG Z-serie. De MG ZR 105 is er als drie- en vijfdeurs hatchback en is er vanaf € 16.990,-. Het topmodel, de ZR 160, staat in de prijslijst vanaf € 22.990,-. Ook dieselaars kunnen met de ZR uit de voeten, want MG Rover levert de ZR 115 Turbo Diesel vanaf € 21.990,-.

KwikFit
MG breidt aanbod uit met vernieuwde ZRMG breidt aanbod uit met vernieuwde ZR
18 mei 2004
MG introduceert MG ZR Le MansMG introduceert MG ZR Le Mans
10 oktober 2002
 

Info

Techniek

Prijs

Forum