18 mei 2004
 

MG ZR

MG breidt modellenaanbod uit met vernieuwde ZR

Autozine
18 mei 2004 | Begin juni introduceert MG Rover in Nederland een nieuwe MG ZR, die volgende week zijn showdebuut beleeft tijdens de Birmingham Motorshow. De MG ZR heeft een compleet nieuw aangezicht gekregen, met een nieuw ontwerp voor de voorbumper en heldere, halogeen koplampunits met dubbele lampen. Samen geven ze de ZR een duidelijker en meer hoekig uiterlijk.
Vandebron

Het uiterlijk van de vernieuwde MG ZR wordt gekenmerkt door een nieuwe voorbumper, een lagere geintegreerde grille die sterk lijkt op die van de MG XPower SV, en stoere, heldere halogeen koplampunits met dubbele lampen tegen een zwarte achtergrond.

MG ZR

Het nieuwe ontwerp van de achterkant is net zo efficient, met een nieuwe, meer hoekige bumper die nu de kentekenplaat herbergt, en een strak design voor de vijfde deur, waarop de merk- en typeaanduiding in het midden geplaatst zijn. Door deze veranderingen ziet de achterzijde er een stuk strakker uit, wat mede benadrukt wordt door de standaard achterspoiler. Nieuw is ook de gewijzigde handgreep achter, die nu is geintegreerd in het achterruitenwisserhuis. Bovendien heeft de MG ZR nu in carrosseriekleur gespoten flankstrips waarin de MG ZR typeaanduiding is opgenomen. De zwartgespoten onderzijde van de carrosserie zorgt samen met het roestvrij-stalen hitteschild van de uitlaat voor een passend, sportief effect. MG ZR 160 uitvoeringen kunnen bovendien vertrouwen op bredere wielkasten en bredere skirts, waardoor de sportieve eigenschappen van dit topmodel meer worden benadrukt.

De nieuwe MG ZR biedt zijn bestuurder nu meer gevoel en controle bij het remmen. Dankzij een lagere positie van de koppeling is de ergonomie verbeterd en bovendien reageert de motor nu sneller op reacties van het gaspedaal dankzij een nieuwe set-up. Ook de besturing is aanzienlijk scherper geworden vanwege een aangepaste camber- en sporingafstelling en de toepassing van een nieuw materiaal voor de bussen in de achterwielophanging. Alle MG ZR uitvoeringen zijn standaard uitgerust met ABS en EBD. De elektronische remkrachtverdeling zorgt voor een zo goed mogelijke verdeling van de remdruk, waardoor de achterremmen een zo groot mogelijke remkracht realiseren.

Profile
MG ZR best verkochte model bij MG/RoverMG ZR best verkochte model bij MG/Rover
3 december 2004
MG introduceert MG ZR Le MansMG introduceert MG ZR Le Mans
10 oktober 2002
 

Info

Techniek

Prijs

Forum