27 juni 2019
Mercedes-Benz SLK (1996 - 2004)

Forum Mercedes-Benz SLK (1996 - 2004)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 12 juni 2019

Ervaring met SLK : Ik heb een unieke originele NL SLK in de kleur Orange Metalic. Een Soecial Edition die voor de Amerikaanse markt is gemaakt en bij uitzondering is geleverd aan de directeur van Victoria (MB-dealer Rotterdam)

De auto is als nieuw en werkelijk geen setje of smetje te zien aan de auto. Of hij zo uit de showroom komt.

Echter heb ik een probleem bij het openen van het dak. De twee haken aan de voorkant van het dak schieten pas los als ik een harde klap geef op het hemeltje. Hoe kan ik dit verhelpen?

Met mijn lengte van 187 cm zit ik niet echt comfortabel in de SLK, dat neem ik maar voor lief. Verder een super-auto die ik voorlopig niet weg doe.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Voor onderhoud ga ik naar Mercedes Herbrand in Kleve. Een perfecte garage die je zeer schappelijk behandelt. Met hun 'jundecarte' profiteer je ook nog eens op 25% korting op onderdelen. Ook voor mijn C180 Estate kom ik hier graag!

Ervaring met verkoop: Zelf je ogen heel goed de kost geven en vragen naar onderhoudsgegevens en NAP. Er zijn helaas veel SLK's te koop die zijn geimporteerd. Hiervan is de tellerstand vaak dubieus!

Uitvoering200
Bouwjaar2002
In bezit5 jaar
KM-stand111.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort5
Motor8
  
  

, datum: 5 mei 2019

Ervaring met SLK : Prima auto, je kan er jaarrond mee rijden. In de zomer heerlijk met de kap open. Zijn in aanschafprijs niet te duur voor 5000 euro heb je al een prima cabrio.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Nog geen ervaring, moet binnenkort een beurtje hebben, verwacht wel iets met de remblokken voor en achter einde van de zomer zijn denk ik ook de bandjes aan de beurt 225 voor en 245 achter zal snel 500 euro gaan kosten incl montage.

Ervaring met verkoop: Verkoper is een prima kerel.

Uitvoering230
Bouwjaar1998
In bezit1 jaar
KM-stand21.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 1 augustus 2016

Ervaring met SLK : Ben sinds een jaar nu in het bezit van een 20 0Kompressor "Final Edition" uitvoering. Wagen beantwoordt perfect aan mijn verwachtingen. Snelheid hoeft niet meer en bandengierend optrekken ook niet meer. Lekker cruisen is de boodschap. Niets aan mijn auto rammelt, ook al heb enkele maanden terug geheel mijn interieur er uitgebouwd en overspoten. Ideaal als tweede wagen. Voor mij is deze wagen puur genieten!

Ervaring met verkoop: Stugge verkoper wat betreft prijsonderhandelaars, maar wel zeer goede service en vriendelijk.


Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand10.500 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Bruger, datum: 19 juli 2017

Antwoord: Ik heb een vraag: soms tijdens het rijden gaat het acculampje branden en dan ook weer na een tijdje vanzelf uit. Iemand enig idee wat er aan de hand is?

  

, datum: 17 juli 2016

Ervaring met SLK : Goede roadster, leuke wagen. Zalig in de zomer. Wel gulzig als je hard doorduwt. Prestaties zijn ruimschoots toereikend om in België te cruisen.

Veel comfort moet je van een sportwagen niet verwachten. Hangt er vanaf wat je eisen zijn. Voor mijn onderhoud ga ik bij een beunhaas. Op deze manier is hij onderhoudstechnisch spotgoedkoop. Oke ik heb geen onderhoudsboekje, maar aangezien ik toch zinnens ben hem compleet op te gebruiken, stoort dit me niet. Voor een jaarlijkse beurt betaal ik ongeveer 200 Euro, of dat nu een klein of een groot onderhoud is deze prijs is een constante. Ik laat hem onderhouden bij Kaymak Gent. Een Turkse man met gouden handen. En dat verdient een pluim.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Ik zit gewoon ideaal, het kan niet beter!

Ervaring met verkoop: Deze auto lijkt voor velen voor "the happy few ". Maar het is echt een auto die iedereen zich kan veroorloven. Een tweedehands Mercedes SLK koop je makkelijk voor ongeveer 15.000 Euro, maar je hebt er wel het plezier van alsof je met een nieuwe auto rijdt. Ik ben zeer tevreden. Als het er ooit weer van komt koop ik me gelijk weer een SLK!


Bouwjaar2001
In bezit6 jaar
KM-stand126.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor9
  
 
Reactie van: Geneijgen, datum: 11 april 2019

Antwoord: Ik heb hem nu 3 weken. Wie kan mij advies geven kap sluit zich niet meer 2 maal terug geweest kunnen het euvel niet vinden geneijgen@gmail.com

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 23 mei 2016

Ervaring met SLK : De auto zeer goed bekijken, ook onderaan, chassis, carter. Prima wagen, Duitse bouwkwaliteit en tijdloos mooi... Met het dak weggeklapt wordt dit een andere auto en is het puur genieten.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Vele zaken zijn gewoon op het internet terug te vinden aan de hand van videofilmpjes. Simpele degelijke mechaniek. Alle wisselstukken zijn vlot beschikbaar bij de Mercedes verdeler.

Ervaring met verkoop: De verkoper van de auto was een particuliere eigenaar die perfect alle beloftes is nagekomen.

Uitvoering200
Bouwjaar1998
In bezit2 jaar
KM-stand128.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Kelly25, datum: 19 oktober 2016

Antwoord: Hi mijn SLK 230 uit 1998 is eergisteren door mijn broer in elkaar gereden. Front, zijschermen en koplampen... hij is volgens mij total loss. Iemand interresse in onderdelen? Zitten mooie zwart grijze leren stoelen in twee nieuwe banden, etc.

  

, datum: 23 mei 2016

Ervaring met SLK : De auto zeer goed bekijken, ook onderaan, chassis, carter. Prima wagen, Duitse bouwkwaliteit en tijdloos mooi... Met het dak weggeklapt wordt dit een andere auto en is het puur genieten

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Vele zaken zijn gewoon op het internet terug te vinden aan de hand van videofilmpjes. Simpele degelijke mechaniek. Alle wisselstukken zijn vlot beschikbaar bij de Mercedes verdeler.

Ervaring met verkoop: De verkoper van de auto was een particuliere eigenaar die perfect alle beloftes is nagekomen.

Uitvoering200
Bouwjaar1998
In bezit2 jaar
KM-stand128.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 »