11 februari 2014
Mercedes-Benz S-Klasse Coupe
Nieuws

Mercedes-Benz S-Klasse Coupe

Mercedes-Benz introduceert S-Klasse Coupe

11 februari 2014 - Mercedes-Benz neemt S-Klasse Coupé in productie. Als primeur kan de adembenemende tweedeurs coupé worden uitgerust met MAGIC BODY CONTROL met curve tilting function. Andere technische kenmerken zijn de head-up display en  touchpad. Expressieve koplampen, ieder met 47 Swarovski kristallen die zorgen voor een unieke verschijning, zijn als optie leverbaar.
AutoCoach

De nieuwe S-Klasse Coupé beleeft zijn wereldpremière tijdens de Autosalon van Genève (6 – 16 maart 2014), de levering aan de dealers staat gepland voor  de tweede helft van 2014. De tweedeurs auto is bij introductie leverbaar met een tweetal motoren. De S500 Coupé 4MATIC heeft een een 4.663cm3 V8- biturbomotor met een nominaal motorvermogen van 335 kW (455 pk) en het koppel bedraagt 700 Nm. De 5,5 liter V8-biturbomotor van de  S63 AMG Coupé 4MATIC levert een vermogen van 430 kW (585 pk) met een koppel van 900 Nm.

Mercedes-Benz S-Klasse Coupe

MAGIC BODY CONTROL beleefde zijn wereldprimeur in de S-Klasse. Met de "curve tilting function" brengt de S-Klasse Coupé wederom een primeur voor serieproductieauto's. De Coupé leunt in bochten zoals een motorrijder of een skiër. De laterale acceleratie voor de inzittenden wordt net als bij een helling teruggebracht waardoor de inzittenden nog steviger in hun stoel zitten. In het bijzonder op provinciale wegen belooft deze overhelfunctie in bochten meer comfort en rijplezier.

Net als de S-Klasse sedan is de nieuwe Coupé leverbaar met talloze nieuwe assistentiesystemen die het rijden comfortabeler en veiliger maken. Tot de 'Intelligent Drive' systemen behoren onder andere de PRE-SAFE rem met voetgangerherkenning, DISTRONIC PLUS met stuurassistent en Stop-Go Pilot, remassistent BAS PLUS met kruispuntassistent, actieve spoorassistent, adaptieve grootlichtassistent plus en nachtzichtassistent plus.

Net als bij de S-Klasse sedan is het PRE-SAFE preventieve beschermingssysteem voor inzittenden uitgebreid met PRE-SAFE PLUS. Dit systeem kan het gevaar van een dreigende kop-staartbotsing herkennen en het achteropkomende verkeer waarschuwen door de waarschuwingslichten achter met een hoge frequentie op te laten lichten. Als het gevaar van een aanrijding aanhoudt activeert PRE-SAFE PLUS de parkeerrem van de stilstaande auto waardoor het risico op een whiplash wordt verminderd. Bovendien kan het blokkeren van de remmen van de auto een vervolgaanrijding voorkomen.

Mercedes-Benz S-Klasse Coupe

Het interieur van de S-Klasse Coupé is door middel van talloze optionele uitrustingsvoorzieningen luxueus en comfortabel aan te kleden. Bijvoorbeeld met het AIR BALANCE pakket inclusief de geur- en ionisatie-voorzieningen, evenals de verwarmde armsteunen als onderdeel van het warmtecomfortpakket. Wanneer de auto is uitgerust met het optionele zitcomfortpakket, dan zijn de voorstoelen voorzien van de ENERGIZING massagefunctie, gebaseerd op het 'hot-stone' principe.

In samenwerking met de high-end audiospecialist Burmester zijn twee speciale, hoogwaardige audiosystemen ontwikkeld: het Burmester surround soundsysteem en het Burmester High-End 3D surround soundsysteem.

Het vloeiende profiel van de S-Klasse Coupé wordt gekenmerkt door de typische proporties van een achterwielaangedreven auto, versterkt door de voor Mercedes-Benz bekende aflopende lijn. De lange motorkap met krachtige trekken en 'powerdomes', de smalle raampartij met de hoge flanklijn, de geaccentueerde wielkasten met de grote wielen (18 tot 20 inch) én de visueel breed ogende achterzijde kenmerken de S-Klasse Coupé. De coupé is 5027 mm lang, 1899 mm breed en 1.411 mm hoog, met een wielbasis van 2.945 mm.

Mercedes-Benz S-Klasse Coupe
Wittebrug

Van opzij bezien springt direct de aflopende lijn in het oog, die het emotionele karakter van de auto extra kracht geeft. Qua belijning hebben de designers zich bewust tot het hoogst noodzakelijke beperkt, wat de auto een tijdloze uitstraling geeft.

De LED-koplampen met hun "wenkbrauwen" als dagrijverlichting verlenen de auto  zelfverzekerdheid. In combinatie met het standaard LED Intelligent Light System zijn koplampen met 47 Swarovski kristallen leverbaar. 17 hoekige kristallen vormen de dagrijverlichting, 30 ronde kristallen de richtingaanwijzers.

Het zijprofiel valt op door de uitgestreken daklijn en de raamstijlloze portieren. Een  driedimensionaal verchroomd frame omlijst de glasoppervlakken die niet onderbroken worden door B-stijlen.

Mercedes-Benz S-Klasse Coupe

De S-Klasse Coupé heeft standaard een panoramisch dak met een oppervlakte van zo'n 1.32 m2 dat tweederde van het dak beslaat en anderhalf keer groter is dan bij het voorgaande model. Dankzij MAGIC SKY CONTROL kan met één druk op de knop de transparantheid van het dak veranderd worden van licht naar donker. Bij licht is het dak vrijwel volledig doorzichtig. Bij donker wordt de lichtdoorlating teruggebracht tot minder dan 1%, waardoor de auto in de zon nauwelijks wordt opgewarmd. Daarnaast is het mogelijk om het interieur volledig af te schermen met een rolscherm.

Het dashboard van de S-Klasse Coupé is verdeeld in een duidelijk bovendeel dat doorloopt tot in de voorportieren en een diepliggend, 'zwevend' onderste deel. Deze opvallende indeling is mogelijk geworden door de airbag een andere plaats te geven. Door dit concept zijn de twee grote, met ambienteverlichting uitgeruste breedbeeld schermen met TFT-display zwevend voor het oppervlak van het instrumentenpaneel geplaatst. Daaronder loopt de sportieve hoge middenconsole door naar achteren. De armsteunen zijn in leder uitgevoerd. Het nieuwe 'Super Sport' stuurwiel heeft gegalvaniseerde spaken die voor een dieptewerking zorgen.

Voor de armleuning is plaats voor de touchpad (optioneel) met hoogglans zwart oppervlak en een chroomlook omlijsting. Diverse bedieningen, onder andere voor het multimedia systeem, bevinden zich in een halve cirkel van het centrale controledeel.

Mercedes-Benz S-Klasse Coupe

Zowel de voor- als de achterstoelen hebben een sportief karakter. De achterstoelen zijn als individuele stoelen uitgevoerd. In het Exclusiefpakket zijn stoelen met nappa designo leer met een opvallend ruitpatroon op de rugleuning en zittingen optioneel verkrijgbaar.

Het optionele head-up display brengt belangrijke informatie in een oppervlakte van 21 x 7 centimeter direct onder de aandacht van de bestuurder. De basis is een full-colour displaymodule met een resolutie van 480 x 240 pixels die met high-power LEDs werkt. Een speciale lichtsensor zorgt automatisch voor de juiste helderheid.

XLLease
AutoCoach