20 december 2006
Mercedes-Benz S-Klasse Cabriolet
Nieuws

Mercedes-Benz Ocean Drive

Mercedes-Benz toont Ocean Drive concept

20 december 2006 - Tijdens de North American Auto Show, begin volgend jaar in Detroit, toont Mercedes-Benz de Concept Ocean Drive. Dit studiemodel van een vierdeurs cabriolet zet de traditie van grote luxueuze cabrios voort. Niet gehinderd door ontwerpvoorwaarden of productspecificaties konden de ontwerpers zich naar hartelust uitleven.

De Ocean Drive is voorzien van een volledig nieuw ontworpen carrosserie, met een klassieke uitstraling. De elegante lijnen en de tweekleurige lak geven het exterieur een geheel eigen karakter. Hoewel de Concept Ocean Drive de voorname ingetogenheid van een aristocratisch automobiel uitstraalt, nodigt hij evenzeer uit tot comfortabel kruisen met het dak open.

Mercedes-Benz S-Klasse Cabriolet

Natuurlijk is de Concept Ocean Drive niet alleen ontworpen als inspiratiebron voor dromen en fantasieen. Het studiemodel heeft ook een praktisch doel. Dergelijke modellen vormen immers een gelegenheid voor ontwerpers om met minder bekende elementen te werken, dingen vanuit een ander perspectief te bekijken en nieuwe ideeen te onderzoeken. Bovendien zijn studiemodellen een manier om directer met klanten in contact te treden en om nieuwe ideeen aan een groot publiek te presenteren. Hierdoor kunnen ontwerpers een gevoel voor toekomstige stijltrends ontwikkelen.

Behalve de vier portieren behoren een grote verticaal geplaatste grille, LED-kop- en achterlampen en de twee exterieurkleuren tot de belangrijkste uiterlijke kenmerken. De lange opening van de zijruiten die, zoals dat hoort bij een cabriolet, niet door de B-stijl of de raamstijlen wordt onderbroken, zorgt voor een naadloze overgang tussen de buitenkant en het interieur, zelfs wanneer de kap gesloten is.

Mercedes-Benz S-Klasse Cabriolet

Het studiemodel is gebaseerd op de twaalfcilinder Mercedes-Benz S 600, vanwege de lange wielbasis van dit model. Technische bijzonderheden omvatten het Airscarf-verwarmingssysteem voor de nek, dat in alle vier de stoelen is ingebouwd. Hiermee kunnen inzittenden zelfs in de koudere maanden van het jaar genieten van open rijden.

KwikFit
XLLease