1 september 2015
Mercedes-Benz S-Klasse Cabriolet
Nieuws

Mercedes-AMG S63 Cabrio

Mercedes-AMG kondigt S63 Cabriolet aan

1 september 2015 - De Mercedes-Benz S-Klasse Cabriolet zal ook beschikbaar zijn als Mercedes-AMG S63. Voor de eerste keer in de 48-jarige geschiedenis van het  sportwagen- en performancemerk van Mercedes-Benz wordt een vierpersoons cabriolet in het S-Klasse segment aangeboden. De statistieken: 5,5-liter V8-biturbomotor met een vermogen van 430 kW (585 pk) en een maximum  koppel van 900 Nm, AMG Performance 4MATIC vierwielaandrijving, met sterker op de achteras gerichte krachtverdeling, een acceleratie van 0 tot 100 km/h in 3,9 seconden en een high-performance remsysteem met composietremschijven voor een optimale vertraging.
AutoCoach

De nieuwe S63 Cabriolet is voorzien van een 5,5-liter AMG-V8-biturbomotor met een vermogen van 430 kW/585 pk en een koppel van 900 Nm. De S 63 4MATIC Cabriolet accelereert van 0 tot 100 km/h in 3,9 seconden en heeft een topsnelheid van 250 km/h (elektronisch begrensd). Het gecombineerde brandstofverbruik bedraagt 10,4 liter per 100 kilometer.

Mercedes-Benz S-Klasse Cabriolet

De gewichtstoename door de cabrioconstructie is beperkt door gebruikmaking van een lichtgewicht lithium-ion accu, gesmede lichtmetalen AMG-velgen en het qua gewicht geoptimaliseerde, high-performance AMG-remsysteem met composietremschijven. Daarnaast zijn grote delen van de carrosserie en de voorzijde vervaardigd uit aluminium, evenals de achterzijde van de auto.

De S 63 4MATIC Cabriolet past zich op het gebied van motorgeluid aan de wensen van de bestuurder aan; van sportief tot een meer ingetogen op lange ritten. Het uitlaatsysteem heeft automatische logic-gecontroleerde kleppen in beide geluiddempers. Wanneer de transmissie in de stand 'C' (Controlled Efficiency) staat, blijven de kleppen gesloten in de meeste situaties, waardoor het geluid van de achtcilinder biturbo meer ingetogen klinkt. In de standen 'S' (Sport) en 'M'(Manual) gaan de kleppen eerder open, met name wanneer de bestuurder de voorkeur geeft aan een dynamische rijstijl. Dat resulteert in het bekende, unieke AMG-motorgeluid.

De biturbo achtcilinder van de S 63 4MATIC Cabriolet wordt handmatig geïnstalleerd in de eindmontagesectie van de AMG-fabriek in Affalterbach. Hooggekwalificeerde medewerkers assembleren de motoren volgens de meest strenge kwaliteitsstandaarden gebaseerd op de 'one man, one engine'-filosofie. Naast het dienst doen als een AMG-keurmerk dat de uiterste precisie en productiekwaliteit waarborgt, geeft het naamplaatje van de AMG-motor ook de naam weer van de technicus.

Mercedes-Benz S-Klasse Cabriolet

De S63 4MATIC Cabriolet wordt geleverd met vierwielaandrijving. De combinatie S-Klasse Cabriolet en 4MATIC is exclusief voorbehouden aan de AMG-variant. De aandrijving stuurt 33 procent van de trekkracht naar de voorwielen en 67 procent naar de achterwielen. Deze sterker op de achterzijde gerichte krachtverdeling zorgt voor de typische hoge AMG-rijdynamiek en een hoge mate van rijplezier. Bovendien verbetert het de acceleratie onder alle rijomstandigheden, inclusief die vanuit stilstand. De vierwielaandrijving verhoogt ook de veiligheid op een nat of winters wegdek.

De AMG-specialisten hebben ook alles uit de kast gehaald wanneer het aankomt op het onderstel. De S63 4MATIC Cabriolet is uitgerust met de full-support luchtvering AIRMATIC met adaptief dempingssysteem ADS PLUS dat kan worden ingesteld in twee standen: 'Sport' en 'Comfort'.

Speciale kinematica van de vooras, waaronder een hoger camber, een grotere stabilisator en een stijvere subframedrager aan de achteras, zijn speciaal voor de cabriolet ontwikkeld. De AMG-specifieke elastokinematica en parametrering van de traploze dempingsregeling, de verminderde luchthoeveelheid in het luchtveringssysteem en de progressieve zuigergeometrie reduceren storende rol- en knikbewegingen. Het is ook mogelijk de hoogte van de auto met 30 millimeter te verhogen op slecht wegdek. Het onderstel wordt in de 'Sport' stand automatisch weer verlaagd en in de 'Controlled Efficiency' stand vanaf 120 km/h.

Mercedes-Benz S-Klasse Cabriolet

De S63 4MATIC Cabriolet is standaard uitgerust met gesmede lichtmetalen AMG-velgen. Dit zijn zeer sterke en lichte velgen. De lagere onafgeveerde massa zorgt voor een voordeel op het gebied van handling en demping- en veerreacties. Standaard is de S63 4MATIC Cabriolet uitgerust met meerspaaks gesmede velgen, titaangrijs en glansgedraaid, in de maat 8,5 x 19 voor en 9,5 x 19 achter, met respectievelijk 255/45R9 en 285/40R19 banden. Gesmede velgen zijn ook als optie leverbaar uit de AMG Performance Studio, in de maat 8,5 x 20 voor en 9,5 x 20 achter, respectievelijk uitgerust met banden in de maat 255/40R20 en 285/35R20.

De S63 Cabriolet is uitgerust met een qua gewicht geoptimaliseerd, fadingbestendig, high-performance remsysteem met composietremschijven. Optioneel is een high-performance remsysteem met keramische remschijven leverbaar. Het ontwerp, dat ruim 20 procent lichter is, zorgt voor een lage onafgeveerde massa alsmede een betere rijdynamiek en betere wendbaarheid.

De S63 4MATIC Cabriolet heeft een opvallend uiterlijk om zijn sportieve prestaties te benadrukken. Talloze unieke aerodynamische elementen benadrukken de uitstekende rijdynamiek: de voorzijde wordt gedomineerd door de driedimensionale 'twin-blade' grille in zilverchroom. Onder de grille bevindt zich de 'A-wing': deze driedimensionale aerodynamische luchtgeleiding is uitgevoerd in carrosseriekleur en heeft de voor AMG kenmerkende stilistische 'A'. De buitenste luchtinlaten hebben grote zwarte flics. Aan de onderzijde zorgt de frontsplitter in zilverchroom voor een optimale luchtstroom naar de koelmodules. De auto lijkt hierdoor lager op de weg te liggen. Een soortgelijk effect wordt gecreëerd door de dorpelverbreders met hoogwaardige 3D-accenten in zilverchroom.

Mercedes-Benz S-Klasse Cabriolet

Aan de achterzijde valt het hoogglanzend zwarte inzetstuk in de diffusor onmiddellijk op. Het onderste sierdeel in zilverchroom komt overeen met de A-wing aan de voorzijde en zorgt voor een effectief contrast. De twee chromen dubbele uitlaatsierstukken met sportkleppen zijn naadloos geïntegreerd in het inzetstuk van de diffusor.

Uitrustingen in AMG-look zijn het TFT-kleurendisplay met hoge resolutie en het combi-instrument met twee ronde klokken. Naast het opschrift 'AMG' en de wijzerplaatnaalden in rood/zilver zijn andere onderscheidende designfeatures: het opstartscherm, het AMG-logo in de snelheidsmeter met een snelheidsaanduiding die oploopt tot 330 km/h en het opschrift 'V8 BITURBO' in de toerenteller.

De S63 4MATIC Cabriolet beleeft zijn wereldpremière tijdens de IAA in Frankfurt. De verkoopstart is in december en de introductie in het voorjaar van 2016.

KwikFit
AutoCoach