14 oktober 2008
Mercedes-Benz S400 Hybrid
Nieuws

Mercedes-Benz S-Klasse (2005 - 2013)

Mercedes-Benz start levering S320 CDI BlueEfficiency

14 oktober 2008 - Eind dit jaar start Mercedes-Benz met de levering van de nieuwe S 320 CDI BlueEFFICIENCY, een van de zuinigste limousines in het topsegment. Dankzij gerichte detailverbeteringen en de toepassing van innovatieve techniek konden het verbruik en de CO2-uitstoot ten opzichte van het voorgaande model met zo'n tien procent worden verminderd. De eerste BlueEFFICIENCY-uitvoering van de S-Klasse is onder andere voorzien van stuurbekrachtiging die indien nodig beschikbaar is, een automatische transmissie met ontkoppelinrichting tijdens stilstand en banden met verminderde rolweerstand.

De nieuwe variant van de topklasse-limousine, die vanaf eind dit jaar de S 320 CDI opvolgt, is zuiniger dan zijn voorganger. Met een verbruik van 7,6 liter per 100 km (0,7 liter minder) en een CO2-uitstoot van 199 gram/km (21 gram minder) behoort de S320 CDI BlueEFFICIENCY tot de uitermate zuinige auto's in zijn segment. De voorbeeldige zuinigheid is te danken aan een pakket van maatregelen die zijn samengevat onder de term BlueEFFICIENCY. De belangrijkste elementen:

Mercedes-Benz S-Klasse (2005 - 2013)
  • De door een elektromotor aangedreven hydraulische pomp van de stuurbekrachtiging werkt alleen wanneer dat nodig is en bouwt slechts druk op wanneer de bestuurder aan het stuurwiel draait. Daardoor wordt er minder energie en brandstof verbruikt met name wanneer er lange tijd rechtuit gereden wordt, bijvoorbeeld op autosnelwegen.
  • De 7G-TRONIC automatische transmissie is voorzien van een ontkoppelinrichting tijdens stilstand met draaiende motor. Dat betekent dat de koppelomvormer net zoals een koppeling bij een handgeschakelde versnellingsbak de verbinding in dergelijke situaties onderbreekt. Hierdoor valt de hydrodynamische weerstand van de koppelomvormer weg, de motor wordt minder belast en het verbruik daalt. Bovendien worden zo het geluid en de trillingen bij stilstand verminderd. Zo gauw de rem wordt losgelaten, wordt er door een slipkoppeling weer contact gemaakt en trekt de auto zonder vertraging op.
  • De S 320 CDI BlueEFFICIENCY is standaard voorzien van 17-inch lichtmetalen wielen en banden die dankzij een speciale karkasopbouw minder rolweerstand hebben.
  • Vermogen en koppel van de V6-CDI-motor blijven met 173 kW/235 pk en 540 Nm onveranderd goed. Hiermee accelereert de S 320 CDI BlueEFFICIENCY in 7,8 seconden van 0-100 km/u en bereikt hij een topsnelheid van 250 km/u.

Aan de buitenkant is de topklasse-limousine met verbruiks- en emissiewaarden van een middenklasser herkenbaar aan het 'BlueEFFICIENCY'-opschrift op de voorspatborden. De prijs van de S 320 CDI BlueEFFICIENCY bedraagt € 96.338 inclusief BTW en BPM. De verlengde uitvoering kost € 107.375 inclusief BTW en BPM.

Mercedes-Benz S-Klasse (2005 - 2013)
KwikFit
KwikFit