18 oktober 2006
Mercedes-Benz S400 Hybrid
Nieuws

Mercedes-Benz S-Klasse (2005 - 2013)

Mercedes-Benz S-klasse nu ook als Guard

18 oktober 2006 - Mercedes-Benz completeert het leveringsprogramma van de nieuwe S-Klasse met een speciaal gepantserde uitvoering. Dankzij beveiligingselementen die al tijdens het productieproces worden ingebouwd biedt de nieuwe S-Guard bescherming tegen aanslagen en geweld. Het nieuwe model wordt geleverd als S600 Guard met lange wielbasis.

Met de nieuwe S-Guard zet Mercedes-Benz zijn 80 jaar onafgebroken traditie van speciaal gepantserde voertuigen voort. Het nieuwe topmodel van de Guard-reeks wordt in de fabriek in Sindelfingen gebouwd. Dat betekent dat de beveiligingselementen voor onder andere de portieren, de achterwand, het dak en het schutbord al vanaf het begin van het productieproces in de carrosserie worden geïntegreerd. Zo worden meteen alle verstevigingen in de structuur van de carrosserie aangebracht, die vanwege het hogere gewicht van de beveiligingselementen noodzakelijk zijn.

Mercedes-Benz S-Klasse (2005 - 2013)

De interieurruimte, het rijcomfort en de prestaties van de nieuwe S-Klasse blijven door deze aanpassingen nagenoeg onaangetast. Door een zwaardere wielophanging en grotere remmen met dubbele remzadels op de voorwielen blijft het rijgedrag van de S-Guard zoals van een Mercedes-Benz mag worden verwacht. Bovendien is het onderstel dusdanig aangepast, dat de extra beveiliging geen invloed heeft op het comfort van het seriemodel. Een twaalfcilinder turbomotor met een vermogen van 380 kW/517 pk maakt een snelle ontsnapping uit complexe situaties mogelijk.

De Mercedes-Benz S 600 Guard biedt bescherming volgens de B6/B7-norm, die door officieel erkende instituten getest en gecertificeerd wordt. De pantsering is bestand tegen projectielen van militair niveau en biedt ook bescherming tegen scherven van handgranaten en andere explosieven. Andere veiligheidsvoorzieningen zijn ondermeer banden met noodloopfunctie in het geval van een lek, een zelf-afdichtende tank en een brandblusinstallatie.

Mercedes-Benz S-Klasse (2005 - 2013)

Aan de buitenkant is de bescherming die de nieuwe Guard-limousine biedt nauwelijks zichtbaar. Naast vertrouwen, betrouwbaarheid en kwaliteit is discretie immers van het grootste belang. Behalve de nieuwe S 600 Guard omvat dit specifieke programma ook gepantserde uitvoeringen van de Mercedes-Benz E- en G-Klasse.

Dutchlease
XLLease