11 december 2008
Mercedes-Benz S400 Hybrid
Nieuws

Mercedes-Benz S-Klasse (2005 - 2013)

Mercedes-Benz S-Klasse krijgt Splitview-technologie

11 december 2008 - Als eerste merk gaat Mercedes-Benz zijn auto's voorzien van een beeldscherm waarop de bestuurder en de passagier voorin tegelijkertijd twee verschillende programma's kunnen zien. Terwijl de bestuurder de instructies van het navigatiesysteem volgt, kan de passagier voorin op hetzelfde scherm een film bekijken. Dit is mogelijk dankzij de nieuwe Splitview-technologie, die Mercedes-Benz voor het eerst toepast in de S-Klasse.
AutoCoach

Mercedes-Benz heeft de nieuwe Splitview-technologie, die het in samenwerking met Bosch heeft ontwikkeld, ingebouwd in het besturings- en weergavesysteem Comand, dat centraal op het dashboard geplaatst is. De acht-inch-monitor (circa 20 cm) geeft een van achteren verlichte matrix-kleurendisplay weer (TFT-LCD). Deze display kan tegelijkertijd twee verschillende beelden tonen door beeldpunten aan elkaar vast te plaatsen. Een filter verdeelt dit beeld zodanig dat afhankelijk van de zitpositie alleen de beeldpunten van het ene of van het andere beeld zichtbaar zijn. Zo kunnen bestuurder en passagier voorin op hetzelfde scherm tegelijkertijd verschillende programma's zien.

Mercedes-Benz S-Klasse (2005 - 2013)

De bestuurder heeft nog steeds toegang tot alle informatie van het besturings- en weergavesysteem Comand op het beeldscherm, terwijl de passagier met behulp van de afstandsbediening zijn of haar eigen entertainmentprogramma met DVD's, televisiekanalen of muziekvideo's kan kiezen. Om ervoor te zorgen dat de bestuurder hierdoor niet wordt afgeleid kan het geluid via een hoofdtelefoon worden weergegeven. Net zoals tot dusver kan de bestuurder alle informatie van het Comand-systeem via het beeldscherm raadplegen.

Mercedes-Benz start in de zomer van 2009 met de levering van de Splitview-technologie in de S-Klasse.

XLLease