23 april 2009
Mercedes-Benz S400 Hybrid
Nieuws

Mercedes-Benz S-Klasse (2005 - 2013)

Technische aanpassingen voor Mercedes S-Klasse AMG

23 april 2009 - Dankzij een aantal wijzigingen zijn de Mercedes-Benz S63 AMG en S65 AMG verbeterd. De technische aanpassingen voor de krachtigste topmodellen van de S-Klasse zorgen voor een dynamischere rijbeleving, terwijl ook de actieve en passieve veiligheid voor de inzittenden konden worden verbeterd.
AutoCoach

De S63 AMG beschikt over een 386 kW/525 pk krachtige 6,3 liter AMG V8-motor, die een koppel levert van 630 Nm. De acceleratie van 0-100 km/u duurt 4,6 seconden. De waarden van de S65 AMG zijn: de zesliter AMG V12-biturbomotor levert een vermogen van 450 kW/612 pk en een maximum (begrensd) koppel van 1.000 Nm, de acceleratie van 0-100 km/u vindt plaats in 4,4 seconden. Bij beide auto's is de topsnelheid elektronisch begrensd tot 250 km/u. Ondanks dat de prestaties en de kenmerken van de motor ongewijzigd zijn gebleven, konden het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot toch nog met maximaal drie procent worden beperkt.

Mercedes-Benz S-Klasse (2005 - 2013)

Aan de buitenkant valt de nieuwe pijlvormige grille op, waarvan de lamellen bij de S65 AMG met chroom zijn afgewerkt. Andere wijzigingen aan de voorkant zijn de AMG-dagrijverlichting met LED-technologie en de twee dwarse koelluchtopeningen aan weerszijden. Afhankelijk van de uitvoering is op de spatborden de aanduiding '6.3 AMG' of 'V12 Biturbo' aangebracht.

Aan de achterzijde is het middenstuk van de diffusor nu uitgevoerd in de carrosseriekleur. Ook in de achterlichtunits is LED-technologie toegepast met 52 LED's in de vorm van een dubbele C. De S63 AMG is voorzien van 19-inch multispaakswielen in glanzend titaniumgrijs met banden in de maten 255/40 voor en 275/40 achter. De S65 AMG onderscheidt zich door 20-inch wielen in spiegelend titaniumgrijs met banden in de maten 255/35 voor en 275/35 achter.

Mercedes-Benz S-Klasse (2005 - 2013)

Het AMG-sportonderstel met Active Body Control (ABC) is voor het eerst standaard voorzien van zijwindstabilisatie. Hierdoor worden de invloeden van zijwind opgevangen of, bij zeer sterke windvlagen, zoveel mogelijk gereduceerd. Het opvangen gebeurt door middel van een snelle aanpassing van de verdeling van de wiellast, waarbij gebruik gemaakt wordt van de giersensor en de dwarsversnellingssensor van het ESP.

Ook nieuw is de Torque Vectoring Brake. Met dit systeem verloopt het bochtenwerk nauwkeuriger en blijft de auto te allen tijde onder controle. De Torque Vectoring Brake is een extra functie van het ESP die bijdraagt tot meer veiligheid, vooral in kritieke situaties. Ook de directe besturing, waarbij de stuurverhouding afhankelijk van de stuuruitslag wordt aangepast, zorgt voor een directer gevoel bij het nemen van bochten en daarmee voor meer rijplezier.

Mercedes-Benz S-Klasse (2005 - 2013)
Wittebrug

Op het gebied van actieve en passieve veiligheid bieden beide modellen nieuwe voorzieningen, waarbij gebruik gemaakt wordt van camera- en radartechnologie. Attention Assist herkent opkomende vermoeidheid en waarschuwt hiervoor. Andere veiligheidsvoorzieningen zijn de adaptieve Highbeam Assist, de Lane Keeping Assist en de Pre-Safe-remmen, gekoppeld aan het automatische afstandsradar. Deze remmen komen automatisch in werking bij een dreigend ongeval. De Night View Assist met infraroodcamera is uitgebreid met een nieuwe herkenningsfunctie voor voetgangers. De beelden van de camera worden ook gebruikt door de nieuwe Speed Limit Assist, die leverbaar is als optie. De Brake Assist PLUS en de afstandsregeling Distronic Plus helpen de bestuurder bij het maken van een noodstop. De preventieve ongevalbescherming Pre-Safe en de luxe Neck-Pro-hoofdsteunen zijn nu standaard.

Optioneel is het Rijassistentiepakket leverbaar. Dit omvat Distronic Plus, BAS Plus (remassistent), Pre-Safe, Lane Keeping Assist, Park Tronic inclusief parkeergeleiding en Blind Spot Assist, waarbij radarsensoren de directe omgeving van de auto in de gaten houden en zodoende de 'dode hoek' opheffen. Al deze systemen zorgen voor extra veiligheid, niet alleen voor de inzittenden van de nieuwe generatie S-Klasse, maar ook voor medeweggebruikers. De aanschaf van het Rijassistentiepakket gaat bij het afsluiten van een autoverzekering via Mercedes-Benz Insurance daarom vergezeld van twee extra schadevrije jaren.

Mercedes-Benz S-Klasse (2005 - 2013)

Voor informatie en entertainment zijn er nieuwe systemen leverbaar, waaronder Comand APS met een nieuw Splitview-display, waarmee bestuurder en passagier voorin tegelijkertijd een verschillend beeld te zien krijgen.

Prijzen S-Klasse AMG-modellen

Mercedes-Benz S-Klasse (2005 - 2013)
  • S63 AMG 386 kW /525 pk € 202.342
  • S63 AMG Lang 386 kW /525 pk € 212.257
  • S65 AMG Lang 450 kW /612 pk € 313.518
AutoCoach