4 november 2015
Mercedes-Benz GLS (2015 - 2019)
Nieuws

Mercedes-Benz GLS

Mercedes-Benz introduceert GLS

4 november 2015 - Mercedes-Benz introduceert de GLS. De GLS is de opvolger van de GL. Vergeleken met zijn voorganger wordt de nieuwe generatie gekenmerkt door een verbeterde rijprogramma's, de laatste ontwikkeling van de luchtvering met doorontwikkeld adaptief dempingssysteem, een negentraps automatische transmissie, moderne assistentiesystemen en de nieuwste telematicageneratie met internettoegang.
AutoCoach

Meer vermogen, meer dynamiek en meer uitrustingen worden ook geboden door de nieuwe Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC. Met een maximumvermogen van 430 kW (585 pk), onafhankelijke wielophanging en de herziene zeventraps automatische transmissie staat hij aan de top van de GLS-modelserie. Tot de standaarduitrusting behoren de rijprogramma's die voor flexibiliteit zorgen en de AMG Performance-vierwielaandrijving die de nadruk legt op meer vermogen op de achteras.

Mercedes-Benz GLS (2015 - 2019)

Een nieuw, dynamisch exterieur en een herzien interieur onderstrepen het karakter van de GLS. Met deze modelvernieuwing hebben de designers de grote, luxe SUV volledig in lijn gebracht met de actuele Mercedes-Benz designtaal. Aan de buitenkant is de focus komen te liggen op een nieuw vormgegeven front, terwijl de achterzijde gemoderniseerd is met de nadruk op de bumper en de achterlichten. Tot de in het oog springende highlights in het interieur behoren het nieuwe dashboard met gedeeltelijk geïntegreerd mediadisplay, het nieuwe multifunctionele stuurwiel, de gemodificeerde middenconsole met touchpad en de nieuwe bekledingskleuren en sierdelen.

Voor wie een sportieve aanblik zoekt, is er het AMG Line exterieur, bestaande uit een speciale voor- en achterskirt, treeplanken opzij, spatschermverbreders in carrosseriekleur en 21 inch lichtmetalen AMG-velgen. Nog meer exclusiviteit wordt geboden door het nightpakket.

Aanvullende mogelijkheden om de GLS een individueel karakter te geven zijn verschillende uni- en metallic lakken, waaronder de twee speciale lakken designo diamantwit bright en (nieuw voor de GLS) designo hyacintrood metallic. Daarnaast is er een uitgebreide reeks nieuwe lichtmetalen velgen leverbaar in verschillende designs.

Het interieur van deze SUV is op S‑Klasse niveau gebracht. Daarnaast beschikken maximaal zeven inzittenden over veel zitruimte. Net zoals bij zijn voorganger heeft de nieuwe GLS op alle drie zitrijen volop elleboog- en hoofdruimte. Tevens zorgt veel been- en schouderruimte, kenmerkend voor deze modelserie, voor een aangenaam zitcomfort. Diverse instelmogelijkheden voor de middelste zitrij resulteren in flexibiliteit, inclusief een cargostand om de bagageruimte te vergroten. Het bagageruimtevolume varieert van 680 tot 2.300 liter. De maximale lengte van de bagageruimte is 2.124 mm terwijl het maximale laadvermogen 815 kg bedraagt.

Mercedes-Benz GLS (2015 - 2019)

Het nieuwe driespaaks multifunctionele stuurwiel in nappaleder is voorzien van schakelpaddles en twaalf functietoetsen. Het nieuwe combi-instrument heeft een gedeeltelijk geïntegreerd mediadisplay in kleur. Tot de opties voor de nieuwe GLS behoort een ionisatiesysteem voor een betere luchtkwaliteit in het interieur.

Het GLS-interieur kan worden geïndividualiseerd met een multifunctioneel stuurwiel in hout/leder, driekleurige sfeerverlichting en sierdelen op het dashboard, op de portieren en op de rollo's van de bekerhouders.

COMAND Online inclusief 20,3 cm (8 inch) mediadisplay in kleur, alsmede het touchpad (65 x 45 mm). Een uitgebreid pakket van gratis Mercedes connect me services en Remote Online-services wordt standaard geleverd op de GLS. Tot de services behoren de automatische noodoproep (eCall), ongevalmanagement en ook pechmanagement en onderhoudsmanagement. Met de Remote Online-services (standaard en gedurende de eerste drie jaar gratis beschikbaar) kan te allen tijde op afstand toegang worden verkregen tot informatie over de auto, zoals de status van ruiten en portieren, de kilometerstand, de bandenspanning en andere diagnostische gegevens.

Tot de standaard rijassistentiesystemen behoren COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS, de zijwindassistent en ATTENTION ASSIST. Ook standaard bij de GLS: PRE-SAFE-systeem, Brake Assist System BAS, elektronisch tractiesysteem voor vierwielaandrijving 4ETS, ESP met dynamische bochtenassistent, cruisecontrol met variabele snelheidsbegrenzing SPEEDTRONIC en de stuurassistent STEER CONTROL.

Mercedes-Benz GLS (2015 - 2019)

Het optionele rijassistentiepakket plus ontlast de bestuurder verhoogt de veiligheid voor de passagiers met systemen als DISTRONIC PLUS met stuurassistent en Stop&Go Pilot, PRE-SAFE-rem met voetgangersherkenning, BAS PLUS met kruispuntassistent, actieve dodehoekassistent, actieve spoorassistent en PRE-SAFE PLUS.

Het zicht in het donker wordt verbeterd door het optionele Led-Intelligent Light System, terwijl afnemend zicht bij slechte weersomstandigheden wordt tegengegaan door MAGIC VISION CONTROL, het verwarmde, adaptieve ruitenwissersysteem met gerichte, efficiënte waterstralen. 

De GLS 500 4MATIC met direct ingespoten V8-biturbomotor levert nu 335 kW (455 pk), zo'n 15 kW (20 pk) meer dan het voorgaande model, en een maximumkoppel van 700 Nm. De direct ingespoten V6-biturbomotor wordt toegepast in de GLS 400 4MATIC. Deze krachtbron levert 245 kW (333 pk) en een koppel van 480 Nm vanaf 1600 t/min. Het brandstofverbruik is 8,9 l/100 km (206 g CO2/km) volgens de gecombineerde NEDC-cyclus en heeft net als alle andere modellen een ECO start-stopsysteem. 

Het absolute topmodel van de modelserie is de Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC waarvan het motorvermogen vergeleken met zijn voorganger met 20 kW (28 pk) is toegenomen tot 430 kW (585 pk). Het maximumkoppel van 760 Nm komt nu vrij vanaf 1750 t/min. Ondanks het aanzienlijk toegenomen vermogen is het brandstofverbruik onveranderd gebleven.

Mercedes-Benz GLS (2015 - 2019)

Naast de benzinemotoren is voor de GLS 350 d 4MATIC ook de beproefde V6-dieselmotor met 190 kW (258 pk) en een koppel van 620 Nm leverbaar.

Bij de introductie van de nieuwe generatie GLS zullen alle versies standaard voorzien zijn van de 9G-TRONIC negentraps automatische transmissie (behalve de Mercedes-AMG GLS 63), optioneel in combinatie met terreinoverbrenging en een centrale differentieelsper.

Met DYNAMIC SELECT heeft de nieuwe GLS zes rijprogramma's. Naast 'Comfort', 'Slippery' en 'Sport' kan de bestuurder met behulp van de DYNAMIC SELECT-controller in de middenconsole aanvullend kiezen voor 'Individual' of 'Offroad' voor licht terrein. Als de GLS is uitgerust met het optionele offroad-techniekpakket is ook het rijprogramma 'Offroad' beschikbaar. Hiermee grijpen de terreinoverbrenging en de centrale differentieelsper indien nodig in wanneer offroad-paden moeilijk begaanbaar worden. De terreinvaardigheid wordt verder vergroot door uitrustingen als de luchtvering AIRMATIC met verhoogd voertuigniveau voor een grotere bodemvrijheid tot 306 millimeter en daardoor een waaddiepte tot 600 millimeter.

De optionele actieve overhelregeling ACTIVE CURVE SYSTEM maakt gebruik van actieve stabilisatoren aan de voor- en achteras en voorkomt overhellen in bochten. Beter rijcomfort in bochten en op rechte stukken alsmede uitgebreide offroad-kwaliteiten behoren tot de voordelen van het ACTIVE CURVE SYSTEM.

Mercedes-Benz GLS (2015 - 2019)

De GLS kan vanaf 4 november (per direct) worden besteld, de Europese marktintroductie zal in maart 2016 plaatsvinden. De prijzen (inclusief BTW en BPM):

  • GLS 350 d 4MATIC € 106.600
  • GLS 400 4MATIC € 108.000
  • GLS 500 4MATIC € 153.400
  • Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC € 205.600
Wittebrug
AutoCoach