4 april 2012

Mercedes-Benz GL

Mercedes onthult nieuwe GL-Klasse

4 april 2012 - Mercedes-Benz presenteert met de nieuwe GL-Klasse. Het nieuwe, krachtige uiterlijk springt direct in het oog. Daarnaast valt de nieuwe GL-Klasse op door zijn zeer hoge veiligheidsniveau. Mede door de gewichtsbesparing van circa 100 kg is de GL-Klasse bovendien tot 20% zuiniger.
AutoCoach

De nieuwe GL-Klasse is 5,12 m lang, 2,14 m breed en 1,85 m hoog. De wielbasis bedraagt een ruime 3,08 m. Blikvangers zijn de prominente grille, de led-dagrijverlichting die subtiel in een chroomstrip is verwerkt, 18-inch lichtmetalen velgen, een grote dakspoiler en led-achterlichten. Het koetswerk wordt gekenmerkt door relatief korte overhangen voor en achter. De nieuwe GL-Klasse is er (voor het eerst) ook met het AMG-sportpakket exterieur met onder meer specifieke voor- en achterskirts, 21-inch lichtmetalen AMG-velgen, verbrede wielkasten, radiaal geventileerde remschijven, etc.

Mercedes-Benz GL-Klasse (2012 - 2016)

Bij de marktintroductie aan het eind van dit jaar zijn twee uitvoeringen leverbaar. Beide modellen zijn door de ruime toepassing van aluminium (o.a. motorkap, wielkasten, voor- en achteras) circa 100 kg lichter dan hun voorgangers. De GL350 BlueTEC 4Matic beschikt over een V6-dieselmotor met SCR-technologie en AdBlue-injectie waardoor hij nu al voldoet aan de Euro 6 emissie-eisen die in 2014 van kracht worden. De dieselmotor heeft een topvermogen van 190 kW/258 pk en het maximale koppel bedraagt 620 Nm (beschikbaar van 1.600-2.400 tpm). Het gemiddelde verbruik van de GL 350 BlueTEC 4Matic: 7,9 l/100 km (CO2: 192 g/km). Daarmee is hij 20% zuiniger dan zijn voorganger. De actieradius bedraagt 1.280 km bij een volle tank. De topsnelheid bedraagt 220 km/h en de sprint van 0-100 km/h duurt 7,9 s.

De GL 500 4Matic BlueEfficiency heeft een 300 kW/408 pk sterke 4,6-liter BlueDIRECT V8 benzinemotor met een maximaal koppel van 600 Nm. Deze motor is standaard gekoppeld aan de nieuwe 7G-Tronic Plus automatische transmissie. Daarbij beschikt hij ook over het ECO start-stopsysteem, intelligent dynamomanagement met terugwinning van kinetische energie, een elektrisch bekrachtigde stuurinrichting en banden met lage rolweerstand. Ook het feit dat een groot aantal secundaire aggregaten 'on demand' werkt, draagt bij aan een hoge mate van efficiency. Het gemiddelde verbruik komt uit op 11,3 l/100 km, dit is 18% zuiniger dan zijn voorganger.

Mercedes-Benz GL-Klasse (2012 - 2016)

De nieuwe GL-Klasse krijgt standaard de beschikking over "Collision Prevention Assist", het radargestuurde assistentiesysteem dat kop-staart-botsingen helpt voorkomen. Eveneens standaard: windowbags boven alle drie de zitrijen, "Attention Assist" vermoeidheidsherkenning en "Steer Control". Dit laatste ondersteunt de stuurbeweging van de bestuurder in kritieke situaties, bij overstuur bijvoorbeeld. Een belangrijke innovatie is de standaard zijwindassistent. Dit assistentiesysteem stabiliseert de auto bij sterke zijwind door middel van subtiele, gerichte remingrepen. De standaard veiligheidsuitsrusting omvat daarnaast onder meer ESP, ASR en PRE-SAFE. DISTRONIC PLUS, actieve spoorassistent, actieve dodehoekassistent en snelheidslimietassistent zijn optioneel.

Bovendien is de GL-Klasse leverbaar met de actieve parkeerassistent, het Intelligent Light System met speciale off-road lichtfunctie, de adaptieve grootlichtassistent en de nachtzichtassistent. Met behulp van vier camera's kan op het centrale display een 360-graden-overzicht van de omgeving worden weergegeven, zodat de bestuurder een goed overzicht heeft tijdens het parkeren.

Mercedes-Benz GL-Klasse (2012 - 2016)
XLLease

De GL-Klasse biedt ruimte voor zeven personen. Dat begint met de 2-3-2 zitopstelling. De stoelen zijn met ventilerend lederlook "artico" bekleed. Vergeleken met de vorige GL-Klasse hebben alle inzittenden nu meer ruimte. Elektrische bediening van de derde zitrij is standaard. "Easy Entry" (elektrische bediening van de tweede zitrij die de instap naar achteren vergemakkelijkt) is optioneel. De bagageruimte kan varieren van 680 tot maar liefst 2.300 liter.

Het rijcomfort is gebaseerd op "Airmatic" luchtvering. Optioneel is dit te combineren met de overhelstabilisatie "Active Curve System". Dankzij actieve torsiestabilisatoren zorgt dit systeem voor extra rijdynamiek en –plezier.

Mercedes-Benz GL-Klasse (2012 - 2016)

De GL-Klasse biedt off-road eigenschappen dankzij standaard 4Matic permanente vierwielaandrijving, "Downhill Speed Regulation" en het off-road rijprogramma. Het "On/Off-Road"-pakket biedt keuze uit zes rijprogramma's. Belangrijke elementen van dit pakket zijn de tweetraps tussenbak met lage gearing, een differentieelslot en een extra Airmatic-functie die de bodemvrijheid vergroot tot 285 mm. Daarmee kan de GL-Klasse waterdieptes tot 600 mm aan.

Dutchlease
AutoCoach