26 juli 2012

Mercedes-Benz GL-Klasse (2012 - 2016)

Mercedes maakt prijzen nieuwe GL-Klasse bekend

26 juli 2012 - De nieuwe Mercedes-Benz GL-Klasse is verkrijgbaar vanaf 94.375 euro inclusief BTW/BPM. Bij de verkoopstart is hij beschikbaar als GL350 BlueTEC 4Matic met V6 dieselmotor, als GL500 4Matic BlueEfficiency (V8 benzine) en als GL 63 AMG (V8 biturbo-benzine). Ten opzichte van het vorige model is gekozen voor een aantrekkelijke positionering waardoor de GL-Klasse bij introductie aanzienlijk goedkoper is dan zijn voorganger.
AutoCoach

Standaard is de GL voorzien van het volledig dragende luchtveringssysteem "Airmatic" met het adaptieve dempingssysteem ADS en ladingsherkenning. Airmatic met ADS belooft in vergelijking met het voorgaande model voor meer comfort in combinatie met een stabieler en dynamischer rijgedrag. Het als optie leverbare "Active Curve System" functioneert door middel van actieve dwarsstabilisatoren op de voor- en achteras en vermindert daarmee de rolhoek bij het nemen van bochten, waardoor de dynamiek en het rijplezier aanmerkelijk vergroot zouden worden.

Mercedes-Benz GL-Klasse (2012 - 2016)

De GL-Klasse is bedoeld voor ritten buiten gebaande wegen. Naast de permanente vierwielaandrijving (4Matic) behoren de "Downhill Speed Regulation" (DSR) en een speciaal offroad-rijprogramma tot de standaarduitrusting. Het tegen meerprijs verkrijgbare "On/Off road"-pakket van de nieuwe GL-klasse zorgt met zes verschillende programma's voor optimale dynamiek en veiligheid, zodat er voor de meest uiteenlopende omstandigheden op de weg en in het terrein steeds de juiste aandrijvingsregeling beschikbaar is. De 'hardware' van het pakket omvat een bodembeschermingsplaat voor de motor, met vezels versterkte bekleding van de bodemplaat, een tweetraps verdeeldifferentieel met reductie, een sperdifferentieel in lengterichting en uitgebreidere Airmatic-functies die een maximale bodemvrijheid van 306 millimeter en een waaddiepte van 600 millimeter mogelijk maken.

Zowel de BlueTEC-motor van de GL350 als de GL500 met direct ingespoten benzinemotor zorgen voor lagere gebruikskosten. Zo verbruikt de GL350 BlueTEC per 100 kilometer gemiddeld 7,4 liter diesel en is daarmee zo'n 20 procent zuiniger dan zijn voorganger. Tegelijkertijd zorgt hij voor minder uitstoot dan de toekomstige EU-6-norm. Bij de 320 kW (435 pk) krachtige benzineversie GL500 BlueEfficiency ligt het verbruik met 11,3 l/100km 18 procent lager dan bij het voorgaande model.

Mercedes-Benz GL-Klasse (2012 - 2016)

Voor het eerst is er ook een AMG-versie van de GL-Klasse leverbaar: de GL63 AMG wordt aangedreven door een 5,5 liter AMG-V8-biturbomotor met een vermogen van 410 kW (557 pk) en een maximum koppel van 760 Nm. Voor de acceleratie van 0-100 km/u is 4,9 seconden nodig, de topsnelheid is elektronisch begrensd tot 250 km/u.

Naast de moderne motortechniek draagt een omvangrijk pakket van BlueEfficiency-maatregelen bij tot de verbeterde verbruikswaarden. Daartoe behoren de standaard ECO-start-/stopfunctie en de nieuwe zeventraps automatische transmissie. Ook het generatormanagement, de elektronische besturing en banden met verminderde rolweerstand helpen om brandstof te besparen. Dankzij gewichtsbesparing op grote schaal kon het gewicht van de nieuwe GL-Klasse met 90 kg (GL 350 BlueTEC 4Matic) worden verminderd. Zo zijn de motorkap en de spatborden gemaakt van lichte, maar stevige aluminiumlegeringen. Ook zijn er gewichtsbesparingen gerealiseerd bij de stuurarmen, de voorruit, de dwarsbalken in het dashboard, het BlueTEC-systeem met SCR-technologie, de elektronische besturing, de parkeerrem en de motorsteunen.

Mercedes-Benz GL-Klasse (2012 - 2016)
KwikFit

Tot zeven inzittendenden hebben de ruimte. Het interieur is ingedeeld volgens het 2-3-2-principe. In vergelijking met het voorgaande model hebben de inzittenden op alle drie de rijen meer ruimte op elleboog-, schouder- en hoofdhoogte. De derde zitrij kan standaard elektrisch naar voren of naar achteren worden geklapt. Nieuw is ook het "Easy-Entry"-systeem aan beide kanten voor de toegang tot de derde zitrij. Elektrische bediening op het Easy-Entry-systeem is als optie leverbaar. Afhankelijk van de indeling van het interieur kan het volume van de laadruimte worden vergroot van 680 tot 2300 liter, waarmee er meer ruimte beschikbaar is dan bij het voorgaande model.

De prijzen (incl. BTW en BPM):

Mercedes-Benz GL-Klasse (2012 - 2016)
  • GL350 BlueTEC 4Matic € 94.375
  • GL500 4Matic BlueEfficiency € 130.470
  • GL 63 AMG € 184.034
XLLease
AutoCoach