7 maart 2007
Mercedes-Benz G-Klasse (1990 - 2018)
Nieuws

Mercedes-Benz G-Klasse (1990 - 2018)

Mercedes-Benz G-klasse aangepast voor modeljaar 2007

7 maart 2007 - De Mercedes-Benz G-Klasse heeft enkele aanpassingen ondergaan. Een nieuw combi-instrument in het interieur, een nieuw stuurwiel en een gewijzigde middenconsole zijn de belangrijkste noviteiten in het interieur. Aan de buitenkant beschikt de G-Klasse nu over nieuw vormgegeven LED-achterlichtunits. Bovendien zijn er nieuwe voorzieningen leverbaar als optie.

De recente wijzigingen hebben met name betrekking op het interieur. Met vier ronde analoge instrumenten op het dashboard, allemaal voorzien van een stijlvolle chromen ring, beschikt de bestuurder in een oogopslag over alle relevante informatie. Ook de vormgeving van het vierspaaks multifunctionele stuurwiel is aangepast. Door middel van verlichte toetsen kunnen bepaalde functies of gegevens worden opgeroepen zonder dat dit de bestuurder afleidt. De G 320 CDI beschikt standaard over een met leder bekleed stuurwiel, de G 500 en de G 55 AMG zijn voorzien van een stuurwiel met hout en leder.

Mercedes-Benz G-Klasse (1990 - 2018)

Bij alle uitvoeringen van de G-Klasse is de indeling van de middenconsole gewijzigd, zodat de bediening eenvoudiger wordt. De G 500 en de G 55 AMG zijn standaard voorzien van het Comand APS informatie- en communicatiesysteem met DVD-navigatie. Nieuw daarbij is een kompasfunctie. In de G 320 CDI is Comand APS leverbaar als optie. Dit model wordt standaard uitgevoerd met de AUDIO 20 radio/cd-speler. Ook heeft de G 320 CDI vanaf heden standaard verwarming in de voorstoelen. Alle versies van de G-Klasse zijn nu voorzien van een 12V-aansluiting in de voetenruimte van de passagier voorin.

Nieuwe opties die voor de G-Klasse leverbaar zijn, omvatten onder andere een achteruitrijcamera, een bandenspanningscontrolesysteem, het interieurpakket ARTICO met robuuste lederlook bekleding en lederen bekleding Cognac in de kleur bruin, die naast de al beschikbare lederkleuren zwart en grijs leverbaar wordt. Voor de G 500 Lang is bovendien een sportuitlaat leverbaar, die grotendeels identiek is aan de uitlaat van de G 55 AMG. De gewijzigde Mercedes-Benz G-Klasse kan vanaf heden worden besteld, levering start in april.

Mercedes-Benz G-Klasse (1990 - 2018)
Wittebrug
Dutchlease