4 mei 2015
Mercedes-Benz G-Klasse (1990 - 2018)
Nieuws

Mercedes-Benz G-Klasse (1990 - 2018)

Mercedes-Benz G-Klasse ondergaat facelift

4 mei 2015 - Mercedes-Benz heeft de G-Klasse aangepast voor modeljaar 2015. Alle uitvoeringen van de Mercedes-Benz G-Klasse krijgen tot 16 procent meer vermogen en een lager brandstofverbruik. De reeks omvat ook de G500 met een nieuwe 4.0-liter V8 biturbomotor. Alle motoren voldoen aan de nieuwe Euro 6 emissienormen. Een nieuwe afstemming van het onderstel evenals een gevoeligere ESP-regeling beloven een verhoogde stabiliteit, veiligheid en een beter rijcomfort. Zowel het exterieur als het interieur is vernieuwd. Tegelijkertijd komt er een exclusieve AMG special edition.

De klassieke 'Geländewagen' van Mercedes-Benz zet het succesverhaal, dat al  een periode van meer dan 35 jaar omvat, voort. Geheel in lijn met zijn traditie viert nu een nieuwe 4.0-liter direct ingespoten V8 biturbomotor, reeds gepresenteerd in de G 500 4x4² conceptcar, zijn première in de GKlasse.

Mercedes-Benz G-Klasse (1990 - 2018)

De nieuwe V8-motor in de G500 verwijst naar exclusief erfgoed. Hij is gebaseerd op de nieuwe generatie door Mercedes-AMG ontwikkelde V8-motoren. De V8 is voor toepassing in de G-Klasse gemodificeerd naar een vermogen van 310 kW (422 pk) en een koppel van 610 Nm.

Andere opvallende kwaliteiten zijn een spontanere respons en meer tractie, mogelijk gemaakt door twee turbochargers die niet aan de buitenkant, maar tussen de cilinderbanken (de zogenaamde "hot inside V") zijn gepositioneerd.  Deze opstelling laat een compact ontwerp toe en zorgt voor optimale respons en lagere uitlaatgasemissies. De efficiency wordt verzekerd door directe brandstofinjectie met piëzo-injectoren met straalgeleide verbranding. De cilinderwanden zijn voorzien van Daimlers NANOSLIDE technologie, die de wanden twee keer zo hard maken als gewone gietijzeren cilinderbussen. Dit zorgt voor minimale interne frictie en minder brandstofverbruik.

De motoren van de andere G-Klasse-modellen zijn op eenzelfde manier verder ontwikkeld en verbeterd:

  • de G350d profiteert van een toegenomen vermogen van 155 kW/211 pk naar 180¬†kW/245 pk, terwijl het koppel toenam van 540 tot 600 Nm.
  • de AMG G63 heeft nu 420 kW/571 pk (20 kW/27 pk extra) bij een koppel van 760 Nm.
  • In plaats van 450 kW/612 pk heeft de V12-motor in de AMG G65 nu 463 kW/630 pk bij een koppel van 1000 Nm.

De G350d, G500 en AMG G63 zijn standaard uitgerust met een ECO start/stop functie die het brandstofverbruik en de emissies omlaag brengt door de motor uit te schakelen wanneer het voertuig stilstaat, bijvoorbeeld bij fileverkeer of bij verkeerslichten.

Mercedes-Benz G-Klasse (1990 - 2018)

De G-Klasse behoudt zijn vertrouwde stoere carrosserie en zijn kenmerkende ladderchassis, dat nog altijd meer dan genoeg reserves heeft om het gegroeide vermogen de baas te kunnen. Ook de  off-roadprestaties zijn gebleven met permanente vierwielaandrijving, versnellingsbak met lage gearing en drie differentieelspersystemen die tijdens het rijden in- en uitgeschakeld kunnen worden.

De standaard afstemming van het onderstel is herzien met verbeterde schokdempers voor betere controle van de carrosseriebewegingen en meer comfort bij het rijden op de weg. Een aangepaste setup van ESP zorgt voor betere dynamiek en meer stabiliteit en veiligheid op de weg. Verbeteringen aan ASR en ABS zorgen voor een betere tractie terwijl de remweg korter is geworden.

Bovendien is de G500 indien gewenst te verkrijgen met een nieuw instelbaar dempingsysteem met Sport- en Comfortinstellingen. Dit belooft verbeterde on-road prestaties in de Sportmodus met onverminderde off-road capaciteit, terwijl tezelfdertijd de voor SUV's typische rolbeweging in bochten   beperkt zou worden.

Visueel zijn de nieuwe G350 d en G500 te herkennen aan de nieuw vormgegeven bumpers en de nu standaard gemonteerde AMG-spatbordverbreding in de kleur van het voertuig. De G350d heeft nu standaard 45,7 cm (18-inch) vijfspaaks lichtmetalen wielen.

Mercedes-Benz G-Klasse (1990 - 2018)

Binnenin worden de G350 d en G500 gekenmerkt door een in het oog springend instrumentencluster met two-tube uiterlijk met 11,4 cm multifunctioneel display en nieuw ontworpen wijzers en wijzerplaten. De twee AMG-modellen zijn ook uitgerust met een nieuw ontworpen instrumentencluster.

Met het speciale model EDITION 463 geeft Mercedes-AMG de G-Klasse een sportief uiterlijk mee. De uitgelezen interieurspecificatie omvat onder meer een tweekleurig instrumentenpaneel, tweekleurige stoelen bekleed met designo leder van hoge kwaliteit met de zijwangen in carbonleder en contrasterende stiksels, middenpanelen in de portieren en stoelen in ruitdesign, carbon sierdelen en deurgrepen bekleed met nappaleer.

In het exterieur onderstrepen de RVS bodembescherming, AMG sportstriping op de flanken, een beschermende inlegstrip in zwart aluminiumoptiek en exclusieve 53,3 cm (21inch) gesmede wielen niet alleen de dynamiek maar ook de exclusiviteit van het speciale model. De Mercedes-AMG G63 en G65 vormen de basis voor het speciale model EDITION 463.

KwikFit
AutoCoach