15 december 2009
Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet (2010 - 2017)

Mercedes-Benz E-Klasse Cabrio

Mercedes-Benz onthult E-Klasse Cabriolet

Autozine
15 december 2009 | Mercedes-Benz introduceert de E-Klasse Cabriolet. Deze open versie maakt het programma van de nieuwe E-Klasse compleet. De E-Klasse Cabriolet valt niet alleen op door zijn vormgeving, maar ook door de toepassing van het innovatieve Aircap-windschot. De levering van de nieuwe E-Klasse Cabriolet start in maart 2010. Er is dan keus uit zeven motoren.

Op zoek naar een Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet?
bynco heeft er 1 vanaf € 31.495,-

Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet (2010 - 2017)

De softtop opent en sluit volautomatisch na een druk op de knop. Het openen en sluiten neemt 20 seconden in beslag en kan zelfs rijdend (tot een snelheid van 40 km/h) plaatsvinden. De softtop is zeer compact opvouwbaar. Bij neergeklapt dak is een bagageruimte van 300 liter beschikbaar. Bij gesloten dak bedraagt de inhoud van bagageruimte 390 liter.

Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet (2010 - 2017)

De totale dikte bedraagt 23,5 mm. Mede daardoor zou de E-Klasse Cabriolet ook in de wintermaanden zonder enige beperking inzetbaar zijn. De softtop dempt interieurgeluiden en geruis van buitenaf, waardoor de E-Klasse Cabriolet volgens de fabrikant tot de stilste auto's in zijn segment behoort.

In de E-Klasse Cabriolet is een nieuwe wereldprimeur te vinden: het automatische Aircap-windschot. Dit bestaat uit een windgeleider die is ondergebracht in het frame van de voorruit. Via een druk op de knop komt deze geleider met ingebouwd net circa 6 centimeter omhoog. Samen met het windschot tussen de hoofdsteunen van de achterstoelen zorgt deze technologie voor een drastische vermindering van turbulentie in het interieur; ook achterin. Bovendien blijft het passagierscompartiment hierdoor ook op koude dagen behaaglijk warm en daalt het geluidsniveau aanzienlijk. De windgeleider is tot een snelheid van 160 km/h te activeren.

Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet (2010 - 2017)

Aircap wordt in de E-Klasse Cabriolet gecombineerd met een verbeterde versie van de Airscarf nekverwarming. De uitstroomopeningen hiervan zijn nu naar boven en beneden instelbaar. De combinatie van Aircap en Airscarf maakt een (ontsierend) windschot achter de voorstoelen overbodig.

Ook op het gebied van veiligheid heeft de nieuwe E-Klasse Cabriolet diverse innovatieve technieken aan boord. Zo zijn de A-stijlen versterkt met twee extra profielen. Bovendien is de auto uitgevoerd met speciale hoofdairbags. Uiteraard beschikt de E-Klasse Cabriolet ook over in de achterste hoofdsteunen geïntegreerde rolbeugels. Zodra speciale sensoren een potentieel gevaarlijke situatie detecteren, komen deze beugels automatisch tevoorschijn.

Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet (2010 - 2017)
XLLease

Tot de standaarduitrusting horen zeven airbags (waaronder een knie-airbag voor de bestuurder en de nieuwe hoofdairbags met een inhoud van 17 liter), gordelkrachtbegrenzers en crashactieve hoofdsteunen vóór. Ook Attention Assist dat een vemoeide bestuurder 'herkent', Pre-Safe-inzittendenbescherming, het Intelligent Light System, Distronic Plus en de actieve motorkap zijn belangrijke (standaard) veiligheidselementen voor mensen in én buiten de auto.

De nieuwe E-Klasse Cabriolet is direct leverbaar met keus uit zeven motoren. Zowel de benzinemotoren als de dieselmodellen beschikken over directe brandstofinspuiting. Dit speelt een belangrijke rol in het relatief lage vebruik van de nieuwe modellen, maar de efficiency komt ook op het conto van een zeer gunstige Cw-waarde (0,28), de banden met een lage rolweerstand, de slimme aansturing van de dynamo en de inzet van een brandstof- en stuurbekrachtigingspomp die uitsluitend in werking treden op basis van 'vraag'.

Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet (2010 - 2017)

De nieuwe E-Klasse is vanaf de marktintroductie in maart aanstaande leverbaar in de volgende uitvoeringen:

  • E 200 CGI BlueEFFICIENCY met ECO Start-Stopfunctie (135 kW/184 pk)
  • E250 CGI BlueEFFICIENCY (150 kW)
  • E 350 CGI BlueEFFICIENCY (215 kW)
  • E 500 (285 kW)
  • E 220 CDI BlueEFFICIENCY (125 kW)
  • E 250 CDI BlueEFFICIENCY (150 kW)
  • E 350 CDI BlueEFFICIENCY (170 kW)

De nieuwe E-Klasse Cabriolet beleeft zijn wereldpremière op de autotentoonstelling van Detroit (11-24 januari aanstaande). De prijzen worden medio januari bekend gemaakt.

Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet (2010 - 2017)
XLLease
Mercedes maakt prijs E-Cabrio bekendMercedes maakt prijs E-Cabrio bekend
11 januari 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum