11 februari 2009
Mercedes-Benz E-Klasse (2009 - 2016)

Mercedes-Benz E-Klasse

Nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse ook als Guard

Autozine
11 februari 2009 | Kort na de introductie van de nieuwe E-Klasse presenteert Mercedes-Benz ook gepantserde uitvoeringen onder de naam E-Guard. Het belangrijkste verschil met de seriemodellen is een pakket van beveiligingselementen uit speciaal staal en aramide, die al in de fabriek, van buiten niet zichtbaar, in de carrosserie zijn aangebracht. Ramen van polycarbonaat behoren ook tot de beveiliging. Daarmee beschermt de E-Guard de inzittenden tegen de dreiging van criminaliteit op straat. Met het nieuwe Guard-model zet Mercedes-Benz zijn al tachtig jaar lange traditie in de ontwikkeling en bouw van gepantserde auto's voort.

Zoals bij Mercedes-Benz gebruikelijk is er al bij de ontwikkeling van de nieuwe E-Klasse rekening gehouden met de aanpassingen voor extra beveiliging. Net zoals een model uit de serieproductie doorloopt de nieuwe E-Guard alle stadia van de carrosseriebouw.

Mercedes-Benz E-Klasse (2009 - 2016)

In een volgende stap bouwen speciaal hiervoor opgeleide vakmensen de op maat gemaakte bepantsering in. Doordat deze delen nauwkeurig aan de carrosserie zijn aangepast, wordt de binnenruimte niet beperkt. Zo ontstaat een beveiligd passagierscompartiment van stevige staalsoorten en aramide-onderdelen, aangevuld met de ramen van stevig polycarbonaat. Van buiten zijn deze aanpassingen niet zichtbaar.

Het comfort van de nieuwe E-Klasse blijft volgens de makers volledig intact. Dat geldt zowel voor de binnenruimte, de geluidsisolatie, de zonwering als voor de verlichtings- en bedieningsfuncties. De achterruit kan worden verwarmd en de ramen aan bestuurs- en passagierszijde kunnen elektrisch volledig naar beneden worden gelaten. Ook achterin is elektrische raambediening leverbaar. Tot de opties behoort een systeem dat bij dreigend gevaar na een druk op de knop een alarm in werking stelt.

De nieuwe E-Guard voldoet aan de eisen van de beveiligingsnorm VR4 (voorheen B4) en hoger. Dat betekent, dat de auto bestand is tegen beschietingen met handvuurwapens tot het kaliber .44 Magnum, ongeacht de hoek waaronder wordt geschoten. Als optie is ook bescherming van de bodemplaat leverbaar, die het passagierscompartiment beschermt tegen aanslagen met DM51-handgranaten. Alle beschermingsfuncties zijn uitvoerig getest en gecertificeerd.

Mercedes-Benz E-Klasse (2009 - 2016)

Het onderstel, het remsysteem en de hulpfuncties zijn aangepast aan het verhoogde gewicht. De E-Guard wordt standaard geleverd met Airmatic-luchtvering. Naar keuze is de E-Guard verkrijgbaar in de uitvoering Elegance of als Avantgarde. Er zijn drie motorvarianten leverbaar: de E500, de E350 en de E350 CDI. De prijs van de E-Guard is op aanvraag. Uiteraard gelden voor de E-Guard-modellen de volledige service en garantie van Mercedes-Benz. De gepantserde versies kunnen vanaf april van dit jaar worden besteld.

Dutchlease
Nieuw infotainment in Mercedes E-KlasseNieuw infotainment in Mercedes E-Klasse
13 februari 2015
Mercedes E300 rijdt 1968 km op een tankMercedes E300 rijdt 1968 km op een tank
4 juli 2014
Mercedes verlaagt uitstoot E-KlasseMercedes verlaagt uitstoot E-Klasse
11 juni 2014
Mercedes E-Klasse nu als Edition SportMercedes E-Klasse nu als Edition Sport
10 december 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum